2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıt tarihleri merak konusu oldu. Çoğu veli, çocuklarının okula başlaması için hazırlıklara başlarken kayıtların nasıl ve ne zaman yapılacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı okul kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Ana sınıfı ve ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Okul kayıtları hangi tarihte? Ortaokul kayıtları ne zaman? İşte detaylar…

ANA SINIFI VE İLKOKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Millî Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtlarının, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sisteminden tamamlandığını duyurdu.

OKUL KAYITLARI İÇİN BAŞVURU YAPILACAK MI?

İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştirildi. Okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.


5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere "ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul" tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi. e-kayıt sonuç ekranlarında imam hatip ortaokulu ve özel okula kayıt olmak isteyen velilerin istedikleri okullara başvurmalarına yönelik bilgi verildi.

OKUL KAYIT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Veliler, "e-Okul.meb.gov.tr"  ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2022-2023 eğitim öğretim yılı, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak.