Parçalar halinde yayınlanan röportajın çarşamba günkü bölümünde Heard, iftira davalarının asıl amacının bu olduğunu belirterek "sizin sesinizi kesmeyi amaçlıyor," ifadelerini kullandı. Davaların açılmasına sebep olan sözleri ile alakalı Heard, "Bunu ifade özgürlüğümün doğal bir parçası olduğunu düşünmüştüm," dedi.

Heard bir kere daha Depp'le olan davasının merkezini oluşturan Washington Post'taki makalesinin "Johnny ile ilgisi olmadığını" belirtti.

Boşanmalarından iki yıl sonra neden böyle bir şey yazdığı sorusuna Heard, "Çünkü makale Johnny ile ilişkimle alakalı değildi," şeklinde cevap verdi. Röportajı yapan gazeteci tarafından aslında onunla alakalı olduğunun tartışmasız olarak anlaşıldığı şeklinde bastırınca Heard, bunun sesinin o sırada süren büyük bir kültürel tartışmada kullanılması olduğunu söyledi.

Heard bu arada eski kocasını hala sevdiğini ve ona karşı herhangi kötü bir his taşımadığını aktardı.

Washington yakınlarında görülen davanın sonucunda 7 kişiden oluşan jüri, 3 hakaretle ilgili Depp'i haklı bularak toplamda 15 milyon dolar tazminat ödenmesine karar vermişti. Fakat tazminatın 5 milyon dolarlık kısmı Virginia eyalet yasalarındaki üst sınır olan 350 bin dolara indirilmişti. Öte yanda Heard de açtığı karşı dava ile 2 milyon dolar tazminat kazanmıştı.