Son dakika altın fiyatları. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu ayki toplantısında politika faizini yavaşlatacağı beklentileri altın fiyatlarının yükselmesine yol açtı.

Haftaya 1797 dolardan başlayan ons altın 1810 doları görerek 5 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeyi test etti. Ancak dolar endeksinin yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte ons altın 5 ayın zirvesinden döndü.

Geçtiğimiz güne 1767 dolardan başlayan ons altın 1780 dolara kadar yükseldikten sonra 1771 dolardan kapandı.

DOLAR ENDEKSİNDE YÖN DEĞİŞTİ 
Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artış hızında yavaşlama için aralık ayını işaret etmesiyle birlikte dolar endeksi baskı altında kalmıştı.

Yeni haftanın ilk işlem gününde 104.113’e kadar gerileyen dolar endeksi dip seviyeyi gördükten sonra yükselişe geçti. Endeks bugün 105.000 seviyesini aştı. Dolardaki güçlenme ise ons altın fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor.



ONS ALTIN YÜKSELİYOR 
Haftanın üçüncü işlem gününe 1771 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yükselerek 1779 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1768 dolar, en yüksek ise 1780 dolar seviyeleri test edildi.

GRAM ALTIN REKORDAN DÖNDÜ 
Pazartesi günü gram altın 1084 liraya kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Gram altın sonrasında ise ons altındaki düşüşe bağlı olarak zirve seviyeden yönünü aşağı çevirdi. Gram altın 1058 liraya kadar geriledi.

Geçtiğimiz güne 1058 liradan başlayan gram altın 1067 liraya kadar yükseldikten sonra 1061 liradan kapandı.

Bugüne 1061 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yükselerek 1066 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1059 lira, en yüksek ise 1067 lira seviyeleri test ediyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN TAVSİYELER 
Altın ve dolarda hareketlilik son hızıyla sürerken "piyasaların bir bileni" İslam Memiş, Youtube kanalı üzerinden yatırımcılara 2 müjde verdi.

Yaptığı değerlendirmelerle yatırımcıların ilk baktığı isimlerden olan Memiş, değerli emtia fiyatları üzerindeki artışlara değindi. Youtube üzerinden açıklamalarda bulunan İslam Memiş altın hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Memiş, dolar üzerinde ki durgunluk üzerine açıklamalarda bulundu. Borsa İstanbul'da beklenilen kar satışları başladığı duyurulurken düzenlemelerin en kısa zamanda olacağına vurgu yaptı.

Borsa üzerinde aşağı yönlü düzeltme hareketleri düşüşlerin devam edeceği anlamına gelmediğine değinirken trend yukarı olacağını ifade etti.

ALTIN VE GÜMÜŞ TARİH VERDİ 
İslam Memiş, altının ons fiyatı 1783 dolar seviyelerinde yer alırken direnç seviyesi olarak 1815 doların takibinin yapıldığını belirtti.

Gram altın 1073-1076 aralığında git gel yaşarken uzun zamanın rekoru kırılarak 1083 seviyelerini gördü.

Önümüzdeki hafta ise gram altın için 1100 seviyelerine geleceği belirtilirken kısa zaman içinde doların da 23-24 olacağı hakkında açıklamalarda bulundu.