Altın yatırımcılarının merakla beklediği ABD enflasyonu açıklanır açıklanmaz altın fiyatları düşüşe geçti. Peki altının nasıl bi seyir izlemesi bekleniyor? Detaylar haberimizde

Altın yatırımcılarının merakla beklediği ABD enflasyonu açıklanır açıklanmaz altın fiyatları düşüşe geçdi. ABD'de TÜFE eylül ayında yüzde 0,4 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Yıllık TÜFE yüzde 8,2'ye geriledi. 

ALTINDA SERT DÜŞÜŞ YAŞANDI

Son haftalarda 30-40 TL'lik aralıklar aşağı yukarı hareket eden Gram Altın/TL, ABD verisi öncesi tekrar 1000 TL'nin üzerine çıksada, ABD'den gelen enflasyon verisiyle Gram Altın/TL'de sert kayıplara neden oldu. ün gün içinde 1005 TL'yi gören altın, enflasyon verisi sonrası 983 TL'ye kadar düştükten sonra toparlanma eğilimine girerek bugün (14/10/2022) 997 seviyelerine kadar yükseldi. 

SIRA FED'DE

Enflasyonla mücadele için aşırı faiz artışlarına giden Fed'in tutumu, doları güçlendiriyor. Riskli varlıkları elinde tutmak istemeyen yatırımcıların dolara geçişi ise altın ve hisse denetlerinde satış baskısı yapıyor. 

ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞE ALDANMAYIN

Altındaki ani düşüş sonrası yatırımcıları uyaran İslam Memiş ise, ONS tarafındaki yükseliş sonrası kar satışları geldi. 1680 dolara kadar düşüş normal diyerek yıl sonu için ons tarafında 2000 dolar beklentisi olduğunu söyledi. Memiş, Gram Altın/TL tarafında ise ilk olarak 1280 TL yükselişin devam etmesi halinde ise 1400 TL seviyelerini beklendiği açıkladı. 

GRAM ALTIN 20 YILDA YÜZDE 6290 YÜKSELDİ

Altında sadece kumar oynayanların kaybettiği söyleyen İslam Memiş, altın yatırımının uzun vadeli düşünülmesi gerektiği söyledi. Memiş, önemli olan kazanmak değil yatırımı korumak. Artık devir uyanık olma devri. Para kazanmayı herkes yapar ama marifet parayı tutmakta. Herkes diyor ki 'Altının ons fiyatı bir yıldır baskılanıyor.' Evet, uyanık olun. Altın şuan kime ucuz… Dolarla hesapladığın zaman ABD’ye ucuz. En fazla altını olan Fed. Fed’in 8133 ton altını var” dedi. Altın fiyatları ile ilgili çarpıcı bir tablo da paylaşan Memiş, altının son 20 yılda yüzde 6,290 kazandırdığı söyledi.