Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, altın fiyatlarındaki son düşüşün sebebini bankacılık krizinin gündemden düşmesi ve Fed'in faiz artırım beklentilerindeki değişiklik olarak açıkladı. Önceden Fed'in faiz artırım beklentilerinde yumuşama olacağı düşüncesi altın fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden olmuştu. Ancak Fed'in 3-4 Mayıs toplantısı için 25 baz puanlık faiz artıracağı beklentisinin gündeme gelmesi, ons altın fiyatlarında kar realizasyonlarına neden oldu.

GRAM ALTIN FİYATINA İLİŞKİN ÖNGÖRÜNÜZ NEDİR?
 

Bakan Tekin, Öğretmen Atamaları ve Yeni Müfredat Hakkında Detayları Paylaştı Bakan Tekin, Öğretmen Atamaları ve Yeni Müfredat Hakkında Detayları Paylaştı

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş'a göre, gram altın kısa vadede 1235 TL ile 1250 TL arasında yatay bir seyir izlemektedir. Orta vadede ise 1220 TL destek seviyesinin üzerinde kalındığı sürece yükseliş potansiyeli korunabilir ve 1270 TL direnci hedeflenebilir. Ancak, altın fiyatlarının kritik seviyelerde seyrettiği unutulmamalıdır ve yatırımcıların riskleri yöneterek yatırım yapmalarını önerdi.