Altın haftaya rekor bir yükselişle başladı. Merkez bankasının faiz oranlarındaki belirsizlik sürerken yatırımcıların altına yönelmeside rekor seviyeyi getirdi. 

Fed faiz politikalarının açıklamış olduğu faiz kararı sonrasında altın ivme kazanarak yükselişe geçti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2023 yılı için rekor seviyelerin geleçeği yönünde yorumlarda bulunması altın yatırımcılarını bir hayli umutlandırdı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in son yapmış olduğu röportaj ise şu şekilde....

"Kasım ayına yükselişle başlayan altın ve gümüş fiyatları, aralık ayının ilk işlem gününde bu yükselişlerini sürdürdü. Yeni rekorla aralık ayının ilk işlem gününde fiyatlama gerçekleşti. 

Altının ons fiyatı bin 800 dolar, gümüşün ons fiyatı 22,65 dolar seviyesine kadar yükselirken, altının gram fiyatı Kapalıçarşı piyasasında bin 81 lira, gümüşün gram fiyatı 13,77 lira seviyesine kadar yükseldi. 

Bu yükselişlerde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralık ayında 50 baz puanlık faiz artırımı yapacağı beklentisi yüzde 80 fiyatlandığı için gerçekleşmeye başladı. 8 aydır baskı altında kalan altın ve gümüş fiyatları, yeni rekorlarını test edeceğini bekliyorum."

2023 GRAM ALTIN TAHMİNİ
Altının Aralık ayının sonuna kadar bin 200 liraya yükseleceğini ifade eden İslam Memiş, 2023 yılı için ise bu tahminlerini 1400 lira olarak güncelledi. 

Kamudanhaber sitesi notu: Bu haber yatırım tavsiyesi içermez...