Amerika Merkez Bankası'nın (FED) ve Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) kur üzerindeki etkisini değerlendiren İslam Memiş, resesyona dikkat çekerek, risklerin kapıda olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde işlerin karışık olacağını belirten Memiş, dolar ve altın yatırımcısını uyardı. İşte Memiş'ten yeni tahminler.

DOLARDA RİSK YARATAN DURUM
FED'in yeni ataklarına değinen Memiş, küresel piyasaların çöktüğünü belirterek resesyon durumuna dikkat çekti. Resesyon durumunda piyasalarda yaşanacak olanları sıralayan Piyasa Uzmanı İslam Memiş, gıda ve jeopolitik krizlerin kapıda olduğunun altını çizdi. Memiş, "Bizde de yüksek bir enflasyon ve kur atakları var. İşler biraz daha karışık durumda. Dolar yatırımcısı 16.40 - 16.60'tan alım yaparsa riske girer" diye konuştu.


ONS ALTINDA KRİTİK DİRENÇ SEVİYESİ...
Ons altındaki baskılanmadan her defasında bahseden Memiş, ons altındaki direnç seviyesini vererek kalıcı düşüşler hakkında bilgi verdi. Memiş, "Altında güçlü destek seviyesi 1835 dolar ama düşüşlerin kalıcı olacağını zannetmiyorum. Tekrar 1880 dolar seviyesinde bir ons altın karşımızda olabilir. FED'in faiz kararından 1880 ile 1980 dolar arasına yerleşmek isteyen bir ons altının karşımızda olacağını düşünüyorum. Ons altında beklentim yukarı yönlü." dedi.

altin-001.jpg

GRAM ALTIN YATIRIMCILARI DİKKAT! YENİ DİRENÇ SEVİYESİ KIRILIRSA...
Dolar/TL kurundaki yükseliş gram altınında kaderini belirleyecek. 1000 lira tahminleri yavaş yavaş çıkarken İslam Memiş, Dolar/TL kurundaki hareketliliğin gram altın için destek olacağını söyledi. Alım fırsatının gram altının için bittiğini vurgulayan Memiş, 900 lira seviyelerinin artık imkansız olduğunu belirtti. Gramdaki ikinci direnç seviyesinin 980 lira olduğunu ifade eden Memiş, bu seviyenin de test edildiğini söyledi. Memiş gram altına ilişkin şunları kaydetti:

euro.jpg
"Bu seviyenin üstünde kalıcı olursa 1050 lira seviyesini göreceğiz. Ama 980 lira seviyesi o kadar kritik güne denk geldi ki hem hazine ve maliye bakanlığının yeni paketi var, hem enflasyon verisi var hem de dışarıda FED'in enflasyon verisi var. Tekrar 940'a mı gerileyecek yoksa 1050 liraya mı yükselecek. Tam kritik bir noktadayız. O yüzden geri çekilmeleri bir fırsat olarak göreceğim. Çünkü temmuzda 1200 lira seviyesini, yıl sonuna kadar da 1450 lira seviyesini öngörüyorum."