SEÇİM MEVSİMİ

Mehmet Yılmaz Mart ayı ile birlikte altının daha da yükseleceğini fed'in faiz politikası yukarı yönlü artış olduğunda seçimin yaklaşması ile birlikte hızla artış olup kurun durağan olması yatırımcıyı da altına itebileceğini söyledi. 

SEÇİM SONRASI

Mehmet Yılmaz devamında seçimden sonraki ülkedeki siyasi atmosferin ve hükümetin politikalarının faiz ve enflasyondaki etkisi yılların güvenilir limanı olan altında da güven tazeleyebileceğini iletti.  

BİTCOİN BORSALARI BATTI ŞİMDİ NE OLUR?
Yılmaz coin borsalarındaki güvensiz ortamın dünya çapında altına rağbetin artıracağını ve yatırımcının özellik Ukrayna ve Rusya savaşından dolayı fiziki altın alımına da yönelebileceğini önemle altını çizdi.

GRAM ALTIN 1165 TL SEVİYELERİNDE

Mehmet Yılmaz gram altının Aralık ayına göre yüzde 10’luk artışının önemli olduğunu 1200 TL direnç noktasını kırdığında 1500 TL civarına hızlı tırmanabileceğini sonrasında 1300TL civarında bir süre sabit kalabileceğini söyledi. Mehmet Yılmaz “1200 TL barajını aşabilmesi için faiz kararı ve döviz kurları çok önemli. Bunun yanı sıra Ukrayna’nın cephede saldırıya girişmesi altına rağbeti hemen artırır ve bu tahmin edemeyeceğimiz fiyatları gösterebilir.” Diye de ekledi.

PEKİ ŞU AN NE YAPMALIYIZ?

Mehmet Yılmaz çevremizdeki politik gelişmeleri takip edip olası Donbass cephesindeki taarruzu takip etmemiz gerektiğini söyledi. “ABD şu an taarruz için Ukrayna’yı hazır bulmuyor ve eğitimlere devam etmesini istiyor. Bu oyalama ve dikkat dağıtma politikası ise ani artış da gerçekleşebilir diye de kaydetti.

ALTIN HALA GÜVENİLİR YATIRIM ARACI

Mehmet Yılmaz altının elle tutulur olarak alındığı zaman her zaman halk tarafından kıymetli bulunduğu ve altının hiçbir zaman şu anki değerinden aşağı düşmesinin pek mümkün olmadığını değerli okuyucularımızla paylaştı.


Altın mı gümüş mü?


2022 yılında gümüşün altından fazla bir getirisi olduğunu söyleyen altın ve para piyasası uzmanı Mehmet Yılmaz, gümüşte 2023 yılında da  pozitif yönlü beklentisi olduğunu açıkladı. Altının artışı gümüşü de etkileyecek lakin altının savaş ve seçim dolayısı ile daha bilinen bir yatırım aracı olduğunu da ekledi.

BORSADAKİ DALGALANMA ALTIN’A NASIL ETKİ YAPAR

Mehmet Yılmaz borsadaki artışın altını gölgede bıraktığını söyleyenlerin aksine altının hangi ülkede olursa olsun amatör veya uzman olmayan yatırımcı tarafından kabul gördüğü, borsanın daha uzmanlık gerektirdiğini ve çoğu yatırımcının enflasyondan kaçmak ve varlığını değerlendirmek için daha da altına rağbet edeceğinden şüphesi olmadığını aktardı.