Altın piyasasında resesyon endişesi fiyatlanmaya devam ediyor. Pandemi sonrası ekonomileri toparlayabilmek için merkez bankaları enflasyonla mücadele kapsamında faiz artışına geçti.

50 BAZ PUAN FAİZ ARTIŞI SİNYALİ 
ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere diğer ülke merkez bankalarının faiz artırmaya başlaması küresel çapta bir resesyon yaşanma ihtimalini giderek kuvvetlendiriyor. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) son toplantısına ait tutanakları geçtiğimiz gün yayınlandı. Tutanaklarda ECB üyelerinin 25 baz puanlık bir faiz artışı yerine 50 baz puanlık bir artırım olabileceğini tartıştığı belirtildi.

RESESYON ENDİŞESİ EMTİALARI VURDU 
Global çapta artan enflasyona karşı merkez bankalarının sıkılaşmaya gitmesi küresel ekonomide büyümenin yavaşlayacağı endişesini beraberinde getiriyor. Bu durum başta altın ve petrol olmak üzere emtia fiyatlarının düşmesinde etkili oluyor.

DOLARA TALEP ARTTI, 20 YILIN ZİRVESİ GÖRÜLDÜ
Fed’in son toplantısında 28 yılın en sert faiz artışını gerçekleştirmesi doların güçlenmesinde etkili oldu. Güvenli liman olarak görülen dolara olan talep artarken dolar endeksi bu hafta 107 seviyesini aşarak 20 yılın zirvesine çıktı.

ONS ALTINDA 9 AYIN DİBİ GÖRÜLDÜ
Haftaya 1811 dolardan başlayan ons altın çarşamba günü 1733 doları görerek son 9 ayın en düşük seviyesine indi.