İslam Memiş, seçim öncesi piyasalarda yaşanan kargaşa ve operasyonlar hakkındaki açıklamalarda bulundu. Memiş, piyasalarda şu anda büyük bir kargaşa olduğunu belirterek, işçilik, isteğe veya pozisyona göre ödeme gibi unsurların olduğunu ve ekranlarda yer alan rakamlara güvenilmemesi gerektiğini ifade etti.

İkinci el fiyatına sıfır SUV. Chery gemileri yaktı İkinci el fiyatına sıfır SUV. Chery gemileri yaktı

Ayrıca, gizli tüccarlar ve havalecilerin piyasada operasyonlar çektiğini, altın alacakların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bu tüccarların çok büyük paralara sahip olduklarını ve piyasanın tefecileri olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Memiş, manipülasyon yaparak yatırımcılara ve vatandaşlara operasyon çekiyorlar açıklamasında bulundu.

"EKRANLARDA YAZAN RAKAMLARA İNANMAYIN"

Memiş, ekranlarda gördüğümüz rakamlara güvenmememiz gerektiğini ve şu anda piyasada üç farklı fiyatın dolaştığını ifade etti. Piyasada üç fiyat olduğunu açıklayan Memiş, ekran fiyatı, banka fiyatı ve serbest piyasa fiyatı ayrıca işçilik maliyetlerindeki farkı da dikkate almamız gerektiğini söyledi. Dünyada altın, gümüş ve dolar fiyatları düşerken, Türkiye'de rekorlara imza atmaya devam ediyoruz dedi. Piyasada ekonomik kriz ve belirsizlik olduğunu kabul ediyor ama talep de var. Ancak, mevcut duruma katkıda bulunabilecek bir operasyon olduğu konusunda da uyarıda bulundu.