Geçtiğimiz aylarda yükseliş ivmesiyle adından söz ettiren altın fiyatları, son günlerde yukarı ve yeşil yönlü hareketlilik gösteriyor. Yaşanan dalgalanma üzerine açıklamalarda bulunan Ekonomist Hikmet Baydar önemli açıklamalarda bulundu.

Altın alımlarının artacağını belirten Baydar, yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Hikmet Baydar, altın fiyatlarının bir zaman daha yukarı yönlü hareket edeceğini söyledi:

''Global resesyon emtiada satışa yol açıyor. Altın da bundan olumsuz şekilde etkileniyor. Şimdilik yukarıya doğru sinyallerin olduğunu söyleyebilirim. Global resesyon, Çin’in ithalatındaki daralma altın dahil bütün emtialarda risk oluşturuyor.

Gram altın dolar/TL ile de yön buluyor. Ons altındaki yukarı sinyalleri gram altında da görüyorum. Yukarı sinyalleri var, bu görünüme bakarak altında büyük ihtimalle 1160 lira seviyelerini büyük ihtimalle bir daha görebiliriz diye düşünüyorum.

Merkez bankaları altın almaya devam ediyor. Burada en büyük alıcı Türkiye. Global anlamda altın alımları özellikle merkez bankalarının altın alması ters dolarizasyon anlamına geliyor. Bu dolardan çıkış demek. O yüzden altın alımlarının artacağını düşünüyorum.

Altın alımı ocak ayında yüzde 16 artmıştı. Teknik göstergelerde de altında yukarı sinyaller olduğunu dikkate alırsak bu veriler ışığında altında bir miktar yukarı yönlü hareket söz konusu olabilir. Altın yatırımcılarının pozisyonlarını korumalarını çıkış sinyallerini sonuna kadar beklemelerini öneriyorum.''

7 Mart 2023 Güncel Altın Fiyatları ne durumda?

Gram altın fiyatı

Gram altın alış: 1.142,88

Gram altın satış: 1.145,04

Çeyrek altın fiyatı

Çeyrek altın alış : 1.797,21

Çeyrek altın satış: 1.836,87

Cumhuriyet altın fiyatı

Cumhuriyet altını alış: 7.186,42

Cumhuriyet altını satış 7.322,23