Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından ortaya çıkan seçim tartışmalarına dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu. Erdoğan, seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etti.

Seçim tarihinin netlik kazanmasının ardından Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayını kamuoyuna henüz açıklamaması, adaylık için birkaç ismi yeniden öne çıkardı. Bugün Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Liderler Zirvesi'nde adayın netlik kazanması bekleniyor.

Altılı Masa'nın bir araya geldiği ilk günden bu yana İYİ Parti liderinin aklında olan ismin ABB Başkanı Mansur Yavaş olduğu İYİ Parti'li yetkililer tarafından açıklandı.

Adaylık için öne çıkan Yavaş'ın son zamanlarda yaptığı açıklamalar dikkat çekmeye devam ediyor. Daha önce adaylık sorularına dahi cevap vermek istemediğini, kendisinin adayının CHP lideri olduğunu belirten Mansur Yavaş'ın son yaptığı açıklamada adaylığa yeşil ışık yakması gündeme bomba gibi düştü.

Liderlerin ortak kararı ile aday olabieceğinin sinyalini veren Yavaş'ın Gazeteci Deniz Gürel'e yaptığı yeni açıklamada bu konudaki fikirleri pekiştirdi:

''Öncelikle kendi işimize odaklanmış birisiyiz. Ankara halkının aldığı hizmetleri en üst düzeyde sunmaya çalışıyoruz. Ben kendimi kamu görevlisi olarak gördüm ve işime odaklanmaya çalışıyorum. Türkiye, çapında kendimle ilgili hiçbir anket yaptırmadım. Ankara’da hizmetlerle alakalı anketler yaptırdım. Onun haricinde hiçbir zaman Türkiye gündemine hiçbir zaman dahil olmak istemedim. Hizmetlerimle ön plana çıkmaya çalıştım. İki yıla yakındır televizyonlara çıkmıyorum. Biz altılı masayı destekliyoruz ve toplumda bir değişim olmasını istiyoruz. İyi yönde güzelliklerin olmasını istiyoruz. Bu nedenle Altılı Masa'nın alacağı kararı destekleyeceğiz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener’in iradesi dışında hiçbir harekete girmem. Altılı Masa'nın en doğru karar vereceğine inanıyorum”