Dün gerçeleştirilen Liderler Zirvesi'nin ardından ortak olarak yayımlanan metinde, Genel Başkanların partilerin yetkili kurullarını bilgilendirmesinin ardından nihai kararın 6 Mart tarihinde kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

Ancak kulislerden sızan bilgilere göre 5 partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu isminde mutabakat sağladığı, İYİ Parti lideri Akşener'in ise ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimleri üzerinde durduğu bildirildi.

'Kazanacak aday' vurgusu ile yola çıktıklarının altını çizen İYİ Partili'li Kurmaylar. vatandaşların daha çok olmasını istediği adaylar konusunda ısrarcı olduklarını açıkladı. 

Altılı Masa'nın adayı kim?

Kulislerden sızan bilgiler ve CHP'li Emine Gülizar Emecan'ın yaptığı paylaşım, adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Twitter hesabından Kemal Kılıçdaroğlu'nun videosunu paylaşarak, 'başlıyoruz' mesajı ile bir paylaşım yaptı. Aynı video partinin birçok ismi tarafından peş peşe paylaşıldı. Ancak bir süre sonra söz konusu paylaşım silindi.

Liderler Zirvesi'nin ardından İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, , partisinin milletvekilleri ve başkanlık divanı üyeleriyle bir araya geldi. İYİ Parti'li Ümit Dikbayır sosyal medya hesabından 'Millet 5'ten büyüktür" paylaşımını yaptı, kısa bir süre sonra paylaşımını sildi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de "Apoletlerini sök dedik sana…" paylaşımında bulundu. Ancak Öztürk de paylaşımını bir süre sonra sildi. 

Toplantı öncesi İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "Biz bir kolektif karar almaya geldik. Genelde İYİ Parti olarak kolektif karar alırız. Bütün konularda Başkanlık Divanımız, milletvekillerimiz, Genel İdare Kurulu üyelerimiz, yarın il başkanlarımız, cumartesi günü geçmiş dönem il başkanlarımız ve yine milletvekillerimizin hepsiyle beraber toplanıp bir karar vereceğiz. Milletimiz için çok iyi olacak." açıklamasında bulundu.