Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs 2023'ü ilan etmesinin ardından Ankara'daki siyasi trafik yoğunluk kazandı.

YSK tarafından açıklanan takvime göre 9 Nisan tarihinde milletvekili listelerinin partiler tarafından sunulması gerekiyor. Bu durum 6'lı Masa'yı bu kez 'liste' krizi ile karşı karşıya getirdi.

6'lı Masa üyelerinden Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi'nin durumu ise netleşmedi. Çözüm için ortaya atılan senaryolardan biri üç partinin CHP amblemi altında sandığa gitmesi. Ancak bu durum CHP teşkilatında şimdiden tansiyonları yükseltti. Teşkilatı küstürmek istemeyen yönetim, iş birliği yapacağı partilere en az vekil verme formülünü hayata geçirmeyi planlıyor.

 Krizin merkez üssü de, vekil listelerini küçük ortaklara açacak olan CHP Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasıyla birlikte 6'lı Masa'da ittifak girişimleri giderek yoğunluk kazandı. İYİ Parti'nin seçim yarışına kendi listesi ile katılması bekleniyor.

İttifak bloklarının safları gittikçe sıklaşıyor. CHP'de, vekil listelerinde Gelecek, Saadet ve DEVA'nın adaylarına yer verilmesi ya da bu üç partinin ayrı ittifak halinde seçime girmesi gündemdeki belirsizliğini koruyor. Bu partilere CHP listesinde yer verilmesi halinde ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun tam yetki almasına karşın teşkilatların hangi tavır içerisine gireceği öngörülemiyor.  9 Nisan'da YSK'ya sunulacak listelerle birlikte CHP tabanından seslerin yükselmesi bekleniyor.


6'lı masadaki liste krizinin nasıl aşılacağı henüz netlik kazanmazken,  kulislerden sızan bilgilerde partilerin herhangi bir krize mahal vermemek için yoğun çalışmalar yürüttüğü aktarılıyor. Yine kulislerden edinen bilgilere göre seçimlerde CHP'nin kendi teşkilatlarını küstürmemek için olası bir ortak listede iş birliği yapacağı partilere en az milletvekiliği vererek, olası bir krizi bertaraf etmeyi plandığı bildirildi.