DEVA Partisi lideri, milletvekiliği listelerinde diğer üyelerle anlaşılamadığı takdirde 81 ilde DEVA partisi olarak kendilerinin seçime gireceklerini şu sözlerle açıkladı:

"Milletvekilliği listelerinde anlaşamazsak 81 ilde DEVA Partisi olarak kendimiz seçime gireriz" 

Seçimleri kazandıkları durumda Millet ittifakı olarak parti liderlerinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmalarına gayet sıcak baktıklarını belirterek, "Bir eşgüdüm komisyonu gibi bir şey olsun, genel başkanlardan oluşan. Bir de genel başkanlar, fiilen icranın içinde olsun, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak, böyle bir fikir vardı. İkisinin de artıları ve eksileri var. İkinci modele daha yakın bir mutabakat var."  diye konuştu.

Partisinin seçime nasıl gireceği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Seçim pusulasına baktığınızda DEVA Partisi olacak. Tek başına da olabilir, ittifak şemsiyesi içinde de olabilir. Son toplantıda bunu da konuştuk. Eğer uzlaşırsak Altılı Masa'nın adına ittifak demenin önünde engel kalmıyor. İl il duruma bakacağız.

Altı partinin milletvekili sayısını maksimize etmek için hangi illerde ne tür bir işbirliği yaparsak daha çok milletvekili çıkarabiliriz diye bir süreç başlatmış oluyoruz aslında. Altı parti tek bir listeden tek bir partinin çatısı altında seçime girecek diye bir şey yok."