Dün Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı adayının görüşülmesi, büyük krize neden oldu.

Toplantıya ev sahipliği yapan Saadet Partisinin liderinin masaya CHP lideri Kılıçdaroğu'nu önermesi üzerine İYİ Parti lideri,  'kazanacak aday' vurgusunu hatırlattığını bu sebeple de adayın ABB Başkanı Mansur Yavaş ya da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olması fikrini sundu.

5 Partinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına olumlu baktığı, İYİ Parti liderinin partisinin 'kazanacak aday' vurgusunda ısrarcı olduğunu aksi halde masadan ayrılmasını istediğini belirttiği kulislerden sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Gerçekleşen zirvenin ardından 6 parti Genel Başkanının imzası ile yayımlanan ortak bildiride ise Cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmanın sağlandığı, ismin 6 Mart tarihinde kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

Ortak bildirinin ardından İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır "Millet 5’ten büyüktür" diye tweet atması tartışmaları alevlendirdi. Dün akşam partisinin Kurmayları ve vekilleriyle bir araya gelen Merak Akşener'in bugün saat 14.00'de basına bir açıklama yapması bekleniyor.

Olaylı gecenin ardından sessizliğini bozan CHP lideri, Twitter hesabından ''Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener' mesajı ile şu payşımda bulundu: