HaberTürk yazarı Altaylı, bombalı saldırıya ilişkin yorum yaptı. Saldırıyı belirsiz serseri bir mayına benzetti. Türkiye'yi Ortadoğu'nun çöplüğüne çevrildiğinde o çöplükte her şeyin olabilmesini olası gördüğünü belirtti. 

Fatih Altay'ın ilgili yorumu:

"Bu son derece karanlık, amacı son derece belirsiz, serseri mayın gibi bir eylem. Ama mutlaka bir arka planı, bir hesabı var. Fazlasını yazmak pek mümkün değil. Ben Abdülkadir Selvi gibi 2015 ve 2016'daki terör dalgasını işaret edecek kadar bilgi sahibi ve cüretkar değilim"

"Eylemin amacı ya da kimin için yapıldığı belirsiz ama bir şey çok açık belli. Bir ülkeye kimine göre 8, kimine göre 12 milyon kişiyi kontrolsüzce sokarsanız isterseniz PKK’daki her teröristin 'ayakkabı numarasını' ve hatta göz rengini bilin böyle eylemleri engelleyemezsiniz.

''Uluslararası mafyanın merkez üssü yaptığı, IŞİD yöneticilerinin Şişli’nin göbeğinde yol kesip, adam öldürüp kadın kaçırdığı, adında İslam olan örgütlerin seks hesaplaşmaları yaptığı bir alanda, dua etmemiz gereken şey şimdilik sadece bir bombanın patlamış olmasıdır. Türkiye’yi Ortadoğu’nun ve hatta Orta Asya’nın çöplüğüne çevirdiğiniz zaman, o çöplükte her şey olur."