Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında oy verme işlemi bugün sabah 08.00 itibarıyla resmen başladı.

 73 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi 9 Mayıs tarihinde sona erecekken, yurt dışı seçim kütüğüne kayıtlıların oy kullanmaları için hazırlanan gümrük kapılarında oy verme işlemi ise 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Yurt dışındaki vatandaşlar 14 Mayıs seçimleri için sandık başına giderken, 1 milyondan fazla seçmenin bulunduğu Almanya'da hükümetin bazı bölgelerde ek sandık kurulmasına izin vermemesi tepki çekti.

2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar 2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar

Almanya hükümetinin ek sandık kararına ilişkin CNN Türk canlı yayınındaaçıklamalarda bulunan Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, alınan kararın siyasi olduğunu, söz konusu karardan derhal dönülmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

"Üzülerek belirtmeliyim ki son bilgilere göre durum şu. Almanya, dün itibarıyla sadece misyonlarımızın yani büyükelçiliklerimiz, konsolosluklarımızın olduğu mekanlarda oy kullanımına izin veriyorlar. En çok yurt dışı seçmenimizin olduğu Almanya'da ek sandıkların kurulmasına yönelik taleplerimiz olmuştu. Vatandaşlarımızın rahat oy kullanmasını sağlamak için talepte bulunmuştuk. İki gün içerisinde çalışmalara devam edeceğiz. Ek taleplerimizin karşılanmayacağına yönelik geri dönüş aldık. Federal hükümet bu konu hakkında izin vermedi. Dışişleri Bakanlığımız ve temsilciliklerimiz çalışmalara devam edecek. Açık söylemek gerekirse bu siyasi bir karardır, derhal bu yanlıştan dönülmelidir. Almanya'nın bu tutumu dostluğa yakışmadı, bu tutum vatandaşlarımızı sora sokacak. Umarım bu kararı yeniden gözden geçirirler."