Memur-Sen Genel Başkanı Al Yalçın, tahminen saat 16.15 civarı twiter hesabından aşağıdaki sıralı twiti paylaştı:

“1-Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundadır. Kanun teklifine göre muafiyet; yalnızca asgari ücretin aylık brüt tutarını aşmayan “asgari ücretlilere” getirilmektedir.

2-Teklif edilen düzenleme; asgari ücret tutarı kadar gelir vergisi muafiyeti değil, yalnızca asgari ücretlilerin vergi dışı bırakılmasını sağlıyor. Başta kamu görevlileri olmak üzere sabit gelirlilerin bu muafiyetten yararlandırılmaması vergide adalet ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

3-Teklif metni; sosyal adaletin göz ardı edildiği, farklı gelir grupları arasında adalet sağlama hassasiyetinin hissedilmediği, gelir vergisinin maaş ve ücretleri eritme unsuruna dönüşme özelliğinin sona erdirilmediği bir bakışla hazırlanmıştır.

4-Kamu görevlilerinin alım gücü, gelir vergisi kesintisiyle azalmakta, giderleri artmakta, gelir dağılımında adalet sağlanamamaktadır. Kamu görevlileri, bunun somut örneğini bordrolarına(*) yansıyan vergi kesintisinde görmekte, maaş kuşa dönmektedir.

* 4/CB’li Aralık/2021 KBS/Bordro

5-Yapılması gereken basit; sosyal hukuk devleti olmanın gereği, kanun teklif metninin, kamu görevlileri ve sabit gelirlilerin almış oldukları maaş ve ücretlerin de gelir vergisinden muaf tutulacak şekilde değiştirilmesidir. Türkiye, memurunu gözetecek ve bunu yapacak güce sahiptir.”

Özetle, Ali Yalçın; “TBMM’ye bir kanun teklifi geldi. Bu teklif, çalışanların maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmından vergi alınmamasını değil sadece asgari ücretlilere vergi muafiyeti sağlıyor. Bu adil değil. Başta kamu görevlileri olmak üzere tüm çalışanlar, maaşlarının asgari ücret kadar olan kısmından vergi muafiyeti kapsamına dâhil edilmelidir.” diyor. Ve bu twitten yaklaşık 3-4 saat sonra da aşağıda yer alan twiti atıyor:

 “Talebimiz karşılık buldu. Memurları da kapsayan, brüt asgari ücret tutarı kadar olan kısmın vergiden muaf olmasını sağlayan önerge, Meclis Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Hayırlı uğurlu olsun.”

Ali Yalçın’ın, “Talebimiz karşılık buldu.” açıklamasını; “Ali Başkan, kamu çalışanlarının kabul edilmiş duasıdır.” diyerek mutlulukla karşılayan da oldu… Meteorolojiden yağmurun yağacağını öğrenen hava durumu spikerinin “Havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız iyi olsun.” durum komedisi gibi tek kişilik tiyatro olarak gören de…

Kemal Sunal, “Üç Kâğıtçı” filminde romatizma hastalığı nedeniyle yağmurun yağacağını tahmin eden adam rolüyle karşımıza çıkmıştı. Kemal Sunal'ın “Üç Kâğıtçı” filminde ayaklarındaki ağrının ardından yağan yağmur sahneleri yer alırdı. Kemal Sunal "Yarım saate kalmaz yağmur yağacak" derdi. Gerçekten de yağmur yağardı. Yapılan araştırmalar neticesinde bilimsel olarak bulutlu ve yağmurlu havanın vücuttaki kortizonu düşürdüğü, böylece ağrıları artan hastanın ''yağmur yağacağını'' önceden hissettiği tespit edildi.

TBMM’deki teklifin değişeceğini 3-4 saat önceden bilmeyi başaran ya da öngören sendikacı Ali Yalçın’ın sırrı da bir gün çözülecektir elbet… Bilim, zaman içerisinde bu durumu da açıklığa kavuşturacak ve tarih de yazacaktır.

Bakalım Ali Yalçın’ın sırrı neymiş?

Murat Kenan Erdem

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi