Kamudanhaber- Özel haber

Ali Yalçın’ın tüketici fiyatlarındaki artışın memuru zorladığını ifade ederek: "Ek zam beklentimizi aktardık. Milimetrik hesaplar yapıyoruz.” sözünü söylemesinin ardından, “Asgari ücretteki vergi muafiyetinin, evli ve çocuklu bir memurda ortalama 38 TL’lik bir zamma karşılık geldiğinin ortaya çıkması” Türkiye’nin gündemine oturdu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 20 Aralık 2021 tarihinde twiter hesabından yaptığı twit zinciri şeklindeki paylaşımın sonunda:“… 5-Yapılması gereken basit; sosyal hukuk devleti olmanın gereği, kanun teklif metninin, kamu görevlileri ve sabit gelirlilerin almış oldukları maaş ve ücretlerin de gelir vergisinden muaf tutulacak şekilde değiştirilmesidir. Türkiye, memurunu gözetecek ve bunu yapacak güce sahiptir.demişti.

Ardından Ali Yalçın, yine 20 Aralık 2021 günü twiter hesabından: “Talebimiz karşılık buldu. Memurları da kapsayan, brüt asgari ücret tutarı kadar olan kısmın vergiden muaf olmasını sağlayan önerge, Meclis Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Hayırlı uğurlu olsun.”  paylaşımını yapmıştı.

Yine 20 Aralık 2021 tarihinde bu defa Ali Yalçın’ın Genel Başkanı olduğu Memur-Sen’in twiter hesabından: “Memur-Sen olarak; kamu görevlilerinin gelirlerinden, brüt asgari ücret tutarı kadarına tahakkuk eden vergi yükünün kaldırılması dolayısıyla Sn. Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'a teşekkür ediyoruz. Ek zam/ilave ödeme talebimizi yineliyoruz.” açıklaması yapılmıştı.

22 Aralık 2021 tarihinde Ali Yalçın twiter hesabından be defa: “1-Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuzla birlikte Sn. Cumhurbaşkanımıza ziyaret gerçekleştirdik. Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek Zam beklentimizi aktardık.” paylaşımını yapmış, twit zincirinin devamında taleplerini aktarmıştı.

Ali Yalçın, sahadan gelen tepkiler ve kamuoyuna yansıyan “Ali Yalçın’ın Külliye’ye çıkıp teşekkür ettiği memur zammı 38 TL çıktı” benzeri haberler üzerine bu defa, 24 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığını da etiketleyerek: “Memura Ek Zam Yapılmalıdır. Asgari Ücret tutarı kadar vergi muafiyeti, memura eşit zam olarak sunulamaz. Çünkü eşit değildir. Vergi muafiyeti bir talebinin yerine gelmesi açısından önemli ama genel iyileştirme açısından asla yeterli değildir. @HMBakanligi” paylaşımını yaptı.

Tüm bu gelişmeler okurken, bu açıklamanın yapıldığı günün akşamında NTV’ye konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; memurlara gerekli zammın zaten yapıldığını ve memurların kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi. NTV spikerinin "Bir formül şekillendi mi ya da çalışıyor musunuz? Memurlara ve emekliye ek zam için…" sorusuna; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Memurlarımıza zaten gerekli fiyat artışları yapıldı. Memurlara zaten gerçekten verildi ve bize teşekkür ediyorlar" şeklinde cevap verdi.

Diğer taraftan Ali Yalçın yine twiter hesabından: “Vergi muafiyeti/istinası düzenlemesi, memurlarda eşit ilave artış sağlamamakta, muafiyet konusunda kamuoyuna yansıyan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Maaşlarda/ücretlerde farklı artışlar sağlayan, vergi muafiyeti tutarları, asla  “memura ilave eşit zam” olarak görülmemelidir.” paylaşımını yaparak bir anlamda geri vites yaptı.

Bu açıklamadan yaklaşık 6 saat sonra da Ali Yalçın ve Memur-Sen: “Hükümetin ekonomideki dalgalanmayı gidermek için attığı kararlı adımları biz görüyor, takdir ediyoruz. Hükümeti de memuru görmeye davet ediyoruz. İş dünyasına/esnafa çağrımız; “dolar geriledi ama raflarınızdaki etiketler hala aynı, gereğini yapın, etiketleri/fiyatları düşürün.’ diyoruz.” çağrısını yaptı.

Ali Yalçın vergi muafiyeti için hükûmete teşekkür etti mi, etmedi mi? Ali Yalçın’ın milimetrik hesabı neden tutmadı? Ali Yalçın, memurlara vergi muafiyeti isterken, 38 TL’yi hesap edemedi mi? Ali Yalçın memur maaşlarının, asgari ücret kadar olan kısmından vergi alınmamasını talep ederken hesap ettiği rakam ya da beklentisi neydi? Ali Yalçın nerede yanıldı?

Ya da Hazine ve Maliye Bakan’ı Nurettin Nebati, Ali Yalçın’ı yanlış mı anladı?

Bu soruların cevabını verecek kişi Ali Yalçın’dır. Köşemiz kendisine açık. Cevap ve açıklamalarını yayınlamaktan mutlu olacağız.

Bu işin sonu nereye varacak? İzleyip göreceğiz.

“Burası Türkiye! Unutulur gider... Bir yere varmaz?” dediğinizi duyar gibiyiz…

O da bizim günahımız olsun. Ne diyelim...

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi