Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret 8.506 TL olarak açıklamasının ardından değerlendirmeler peşpeşe geliyor.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücrete gelen zammın örnek olması gerektiğini ve memurların da aynı şekilde enflasyona karşı korunması gerektiğini söyledi.

Yalçın, açıklamasını sosyal medya platformu Twitter'dan yaptı.

İşte Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın açıklamaları:

"Asgari Ücrete Yapılan Artış Örnek Olmalı, Diğer Sabit Gelirliler de Korunmalıdır 2023 için Asgari Ücret %54,5 artırılarak 8.500 TL olarak belirlendi.Bu artış örnek olmalı,enflasyon korkusu son bulmalı, gelir dağılımında adalet için,kamu görevlilerinin alım gücü yükseltilmelidir."

"Gelirleri artırma yönünde alınacak karar, reel gelirin artışını sağlayacak geçmiş dönem oluşan kayıpları telafi edecek mahiyette olmalıdır. Nitekim önemli olan rakamsal artışların değil, alım gücünü artıran ve fiyat istikrarının sağlandığı bir piyasa ortamı oluşturmaktır.

Bu çerçevede, 2023 Ocak ayında da kamu görevlilerimize yönelik ilave iyileştirmeler yapılmalı, süreç yetkili konfederasyonun katılımıyla olmalı, kayıpları telafi eden bir sonuç ortaya çıkmalıdır."