Kamudanhaber- Özel haber

Murat Kenan Erdem

“Orta çağın müsamaha piyasasının güncellenmiş bir versiyonu; zengin kaynaklara sahip kişilerin bağışlanmayı, daha günah işlemeden satın alabildikleri bir piyasadır. Günümüzde geldiği şekliyle bu piyasada tedavülde olan para birimi, mağduriyet kayıtları ve çektirilen ıstıraplardır. Buradaki varsayım, kurbanların genelde bu sınamalardan ahlaken yücelmiş ve ne kadar kirli olursa olsun yaptıkları fiillerden alnı açık bir şekilde çıktıkları gerçeğidir.”

Zygmunt Bauman / Ahlaki Körlük

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi, Genel Kurul (Tüzük Tadil Kongresi) ilanına çıktı.

Eğitim-Bir-Sen genel kurul delegelerinin 1/5’inden fazlasının Sendika Tüzüğü’nde değişiklik önerisi içeren talepleri ve sair tüzük değişikliği önerileri ile seçim iş ve işlemlerini düzenleyen usul ve esasların genel kurulca karara bağlanması amacıyla, Genel Kurul (Tüzük Tadil Kongresi) ilanına çıkıldı. 11.06.2022 tarihinde Tüzük Tadilat Kongresi gerçekleştirilmesine, bu amaçla Sendika Genel Kuruluna (delegelere) çağrıda bulunulmasına karar verildiği duyuruldu.

Bir süredir, sendikada görev süresi bu dönem sona erecek olan 23 civarında şube başkanının, “3 dönemden fazla aday olamama” kuralını içeren Eğitim-Bir-Sen Tüzüğünün “Yöneticilerin Görev Süresi” başlıklı 33. Maddesinin değiştirilmesi için imza topladığı konuşuluyordu. Değiştirilmesi beklenen Eğitim-Bir-Sen Tüzüğünün “Yöneticilerin Görev Süresi” başlıklı 33. Maddesiyle, bu 23 şube başkanının yeniden şube başkanlığına aday olabilmesinin önü açılmış olacak.

Tabii bu madde, Ali Yalçın ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin de 3 dönem sonrası yeniden adaylıkları için önünü açacak.

Yine Eğitim-Bir-Sen Tüzüğünün “Genel Kurulun Toplanma ve Çalışma Şekli” başlıklı 15. Maddesinin (3) Ek Fıkrası gereği: “…İlk toplantıda salt çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantıda salt çoğunluk aranmaz. Ancak bu toplantıya katılanların sayısı Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Asil Üye sayıları toplamının üç katından az olamaz. Genel Kurulun karar yeter sayısı, toplantıya katılan delege sayısının salt çoğunluğudur. Zorunlu organların seçiminde oy çokluğu esas alınır.” Hükmü gereğince;

Yeterli katılım sağlanmazsa ikinci toplantıda ;yönetim, denetim ve disiplin kurulu üye sayısının 3 katının (51) yarısı olan 26 kişiyle de karar alınabilmesi söz konusu… Yani, 427.386 (Dört Yüz Yirmi Yedi Bin Üç Yüz Seksen Altı) kişi/üye adına sadece 26 kişiyle de karar alınabilecek…

- Kanunlara, yönetmeliklere, kurallara uygun mu?

- Evet. Uygun…

- Demokratik mi?

- Evet, demokratik. Delege demokrasisine tamamen uygun.

Söz konusu değişiklik için öne sürülen gerekçe olarak: “Sendikacıların kolay yetişmediği ve bu yüzden, zaten zor yetişen sendikacıların atıl durumda bırakılmaması gerektiği.” söyleniyor.

Açıkçası, toplu sözleşme masasında memurlara son yılların en refah dönemini yaşatan, gecesini gündüzüne katan, il il, okul okul gezen, hayırlı olsun ziyaretleri, düğün, mevlit, sünnet, cenaze aksatmayan güzide dava adamı sendikacıların kaybedilmesi; kamu emekçisi memurların kazanımlarının da kaybı anlamına gelecektir. Amatör sendikacıların göreve gelmesi halinde Allah korusun, memur maaşları yoksulluk sınırının altına bile düşebilir…

Gece gündüz durmaksızın yaptıkları paylaşımları ile sosyal medyada  kamusal alan üreterek, Kudüs düşmesin, Mekke düşmesin diye yumruğunu sıkıp, gerektiğinde de İsrail konsolosluğu önünde slogan atabilecek profesyonel şube başkanı bulunamayabilir.

Sendikalardaki profesyonelleşmenin, profesyonel şube başkanlarını genel merkezin memuru haline getirdiği eleştirileri öteden beri yapılıyordu... Şimdi, söz konusu tüzük değişikliği ile delege demokrasisi işlerliğinde bir nevi kadro garantisi alacak olan profesyonel şube başkanlarının eli rahatlayacak, yüreği de bir hayli ferahlayacaktır.

Hira Dağının mazlum çocuklarının, Olimpos’un çocuklarına galip gelmesi için profesyonellik de yetmez, ebed müddet, ölünceye dek kadro garantisi verilmeli ki alıştıkları konfor ve imkânlar içerisinde, tereddüt etmeden mücadelelerine devam edebilsinler.

Atalarımız boşuna dememiş; “Allah kimseyi gördüğü günden geri koymasın…”

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi