MEB 2018-2023 yılları arasında YKS'de çıkmış soruların çözüm videolarını yayınladı MEB 2018-2023 yılları arasında YKS'de çıkmış soruların çözüm videolarını yayınladı

 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, maaşların ve ücretlerin gerilediğini ve bu kayıpların giderilmesi için seyyanen zam yapılması gerektiğini söyledi.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerini değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 2023 Mart ayı enflasyon oranı yüzde 2,29, Ocak-Mart 3 aylık enflasyon yüzde 12,52 ve enflasyon farkı yüzde 4,19 olduğunu dile getirerek maaşların eridiğine işaret etti.

Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayımlayan Yalçın, “Oluşan tablo; maaş/ücretlerin eridiğini, kayıpların artacağını, kayıpların telafisi için iyileştirme yapılması gerektiğini göstermektedir” dedi.

Memur-Sen’in, toplu sözleşme artışının üzerine verilecek iyileştirmenin refah payı olarak verilmesini istediklerini hatırlatan Yalçın, “En düşük devlet memuru maaşı göz önünde bulundurularak kamu görevlilerimizin haklı beklentisi görülmeli, seyyanen iyileştirme hayata geçirilmelidir" ifadelerini kullandı.