Kamudanhaber Özel Haber

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 28 Temmuz Perşembe günü twiter hesabından: “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ettik. Genel Başkan Yardımcılarımız @sonertufanoglu ve @Leventusl ile birlikte hizmet kollarına ilişkin talep/beklentileri Bakan Sn. @murat_kurum ile görüştük. Gösterdikleri ilgi ve önem için Sn. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.” paylaşımı ile Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Soner Can Tufanoğlu ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ile birlikte; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’u ziyaret haberini paylaştı.

Sitemize ulaşan iddialar, görüşme içeriğinin açıklandığı gibi “hizmet kollarına ilişkin talep/beklentiler” olmadığı, daha özel bir konuda olduğu yönünde…
İddialar göre; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve iki genel başkan yardımcısı bu görüşmede: Bayındır Memur-Sen’in konut projesinde ortaya çıkan pürüzlerin giderilmesi konusunda Bakan Murat Kurum’dan yardım talebinde bulundular. Tabi bu iddiayı doğrulayacak ya da yalanlayacak kişiler görüşmeyi gerçekleştirenlerdir. Bize ulaşan bilgi sadece bir iddiadan ibaret.

Yine iddialar; bu projenin İstanbul Sultangazi, İstanbul Fikirtepe, Ankara Peçenek ve Ankara Bağlum olmak dört ayrı arsayı kapsadığı yönünde. Sultangazi de 2+1 evlerin ekonomik olduğu için daha çok üyelere ve personele hitap ettiği, İstanbul Fikirtepe’deki 5+1 evlerin ise Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcısı ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanlarına hitap ettiği yönünde. Bu ayrımın bir mecburiyet olmayıp tamamen ekonomik şartlardan kaynaklandığı ifade ediliyor. Çünkü yoksulluk sınırının 22.280 TL olarak açıklandığı bir ortamda 14.000 TL tutan kooperatif ücretini üyelerin ve personelin ödemesi teknik olarak imkânsız. Ancak 26.000 - 40.000 TL arası maaş alabilen sendikacılar bu ödemeyi yapabilirler.

Geçmişte, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şubelerinin başarıyla sonuçlanan ve memnuniyet yaratan ev, konut projeleri oldu. Ancak Düzce Memur Sen Evlerinin yapımında Kooperatif yönetiminin kooperatife ait değeri 5 milyon TL olan 2,5 dönümlük araziyi zimmetlerine geçirdikleri ve kooperatif üyelerine geri vermediklerinin tespit edildiği iddiasıyla davalık olan kötü örnekler de söz konusu maalesef. Bu projenin sendika genel merkezleri aracılığıyla gerçekleşecek olan bir proje olduğundan dolayı herhangi bir sıkıntı olması beklenmiyor. 
İddiaları teyit etmek için Bayındır Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen’in internet sitelerine girdiğimizde herhangi ev ya da konut projesi ile ilgili bir duyuru ile karşılaşmadık. Ancak Bayındır Memur-Sen’in 13 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak olan 7. Genel Kurulunun Duyurusu ile karşılaştık.

Memur-Sen’in geçtiğimiz dönem yapılan Olağan Kongresinde; Ali Yalçın’ın seçimi kazanabilmesi için 7 kişiden olan Yönetim Kurulu Üyeliğini 8 koltuğa çıkardığı ve Bayındır Memur-Sen Genel Başkanının da bu şekilde yönetime girdiği konuşuluyordu. Şimdi iddialara göre Ali Yalçın’ın Memur-Sen’de Genel Başkanlık sıkıntısı yaşamamak için koltuk sayısını 11’e çıkarmayı teklif edeceği ve bu şekilde 11 iş kolunun sendika başkanlarının tamamının koltuk sahibi olacağı şeklinde.
Eğitim-Bir-Sen’de muhalefetin; şube seçimlerinin Genel Merkez değişikliği gözetilerek yapılması gerektiği yönündeki çağrısından sonra Ali Yalçın’ın; şube başkanlarının zorlanmayacağı 5+1 İstanbul Fikirtepe ev kampanyasıyla koltuğunu sağlama almaya çalıştığı da bir başka iddia…

Açıkçası; yaşanan ekonomik krizde yoksulluk sınırı 22.280 TL olmasına rağmen Ali Yalçın’ın seçimleri kazanma konusunda bir sorun yaşamayacağı görüşündeyiz. Çünkü, sahadaki gerçeklikle delege seçimlerinin dengesi aynı düzlemde yürümüyor. Delegeler ve sendika şube başkanları hayatlarından memnunsa Ali Yalçın sorun yaşamaz. Ali Yalçın, bu durumu çok iyi okuyan bir sendikacıdır.
Ali Yalçın’a birkaç sorumuz var:
Sayın Ali Yalçın,
1) Memur-Sen, Bayındır Memur-Sen ya da BemBir-Sen’in üyelerine yönelik bir konut projesi var mı? 
2) Eğer böyle bir proje varsa neden sendikaların internet sitelerinden üyelere duyurulmadı? Ya da henüz proje aşamasında mı?
3) Eğer böyle bir proje varsa aylık ödemeleri, imzaladığınız Toplu Sözleşme zammıyla birlikte üyelerinizin yüzde kaçı ödeyebilir? Ya da ödeyebilir mi?
4) Memur-Sen’e bağlı sendikalarda misafirhane, otel derken konut projeleriyle birlikte sanki bir inşaat şirketi havasına girildiğini düşünüyor musunuz?
5) Bakan Murat Kurum’la yapılan görüşmede bu konu gündeme geldi mi? Geldiyse etik mi?

Vereceğiniz cevapları sitemizden kamuoyuna duyuracağız…
Kamudanhaber Özel Haber