Kamudanhaber - Özel Haber 

Cengizhan TÜRKYILMAZ

MEMURSEN Genel Başkanı Ali Yalçın bir twit attı: ‘’KESK Cephesinde Değişen Bir Şey Yok’’. Erich Maria Remarque’nın savaşın korkunçluğunu ve anlamsızlığını konu alan “Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok” (Im Westen nichts Neues) romanına ince bir göndermeyle atılan bu twit; EğitimBirSen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin’in söz konusu twiti alıntılayıp ‘ibne’ göndermesi yapmasıyla gündem oldu.

Aslında, Ali Yalçın’ın bu göndermeye başvurma sebebi; KESK cenahında hiçbir şeyin değişmediği, kendilerini geliştirmeyip halkın değerleri konusunda yıllardır aynı pozisyonu korudukları şeklindeki ince bir göndermeydi.

“Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok”, Erich Maria Remarque’nın savaşın korkunçluğunu ve anlamsızlığını konu alan romanıdır. 50 dile çevrilip, 20 milyonun üzerinde satan, Nazi döneminde yakılan kitap; dünyaca ünlü savaş karşıtı bir klasik olarak bilinir. Militarist kültürün egemen kılındığı toplumda savaşın bir ülkü olarak sunulduğu gençlerin savaşın içine savrulmasını anlatır. Birbirlerini siperlerine yemeğe davet eden Alman ve Fransız askerler; top atışı yapacakları zaman karşı tarafı siper almaları için uyarırlar. Ancak, uzayan savaşta arkadaşlarını kaybetmeye başlayan askerler kan ve barutun havasına alışırlar, duyuları körelir ve umutsuzluğa düşerler. Artık onlar için hiçbir şeyin anlamı kalmamıştır. Ölümler de normal sayılmaya başlanmıştır. Savaşla birlikte; o güne kadarki tüm toplumsal yapılar köklerinden sarsılır. Halklar, savaş ortamında can verirken; zenginler içinse hiçbir şey değişmez. Onlar, eski alışkanlıkları içinde günlerini gün etmeye devam ederler. Toplumun ayak takımını oluşturanlarsa kahraman ilan edilmişlerdir. Bu yüzden kitap; değişen pek bir şeyin olmadığını anlatan “Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok” ismini alır.

İşte! MEMURSEN Genel Başkanı Ali Yalçın’ın, ismine gönderme yaparcasına, ‘’KESK Cephesinde Değişen Bir Şey Yok’’ üst başlığıyla açıklama yaptığı roman; bu romandı.

Ali Yalçın’ın açıklamaları doğru , Batı Cephesinde değişen birşey yok !

Peki ya, Doğu Cephesi?

Doğu Cephesinde Değişen Bir Şey Var mı?

Onu da yarın yazacağız ....

Dipnot : Ali YALÇIN’ın twiti yerinde bir eleştiri , ancak Başkan Yardımcısı Mithat SEVİN’in bu twiti alıntı yaparak “İBNE” benzetmesi Memur-Sen kimliğine ve eğitimci kimliğine yakışmadı.

İLGİLİ HABER...