Eee biraz daha fil isteseydiniz,  memura verdiğiniz fazla birazını geri alın deseydiniz, hazır  teşekkküre gitmişken. Hangi memura ek artışlar yapıldı, nasıl yapıldı? Memurların niye haberi yok! Asgari ücret kadarında vergi muafiyeti demek, ne kadarlık bir iyileştirme oluyor, vergi dilimi zulmüyle memurun maaşından kırpılanların bir kısmı kırpılmayacak sadece, ayrıca   veriliyormuş gibi gösterilen miktardan belki de daha fazlası  Aile Geçim İndiriminin kaldırılmasıyla  memur maaşından düşüş yaşanack.. Bu mudur memura ek iyileştirme? Türk Liramız değer kaybetti, döviz çıktı diye tüm tüketim malzemelerinin fiyatı jet hızıyla kat kat katlandı, Türk Liramız değer kazandı, döviz düştü ama jet hızıyla yükselen  fiyatlar havada asılı kaldı. Memurun boyu yetmiyor, asılı duran gıda malzemelerinden tut akaryakıta, ve tüm temel ihtiyaçlara. Memur kısaldı, bu şarrtlarda hangi memurun maaşında iyileştirme yapılmış, hangi memur memnunmuş, hangi memur teşekkür etmiş. Memur taleplerinin görüşüleceği  umutla beklenen ziyaret, bir kazanımdan çok memurun kaderine terkedildiği,  bu filler memura az geldi, biraz daha isteriz ziyaretiymiş. Yetkili Sendikanın sebep-i ziyareti teşkkür etmekmiş.


Nerden mi anlaşılıyor ?


Sayın Bakan  Nebati; bir televizyon prgramında memur zamları ile ilgili, "Memurlarımıza gerekli ek artışlar yapıldı.Memurlar da bize teşekkür ediyor. Ücretliler için gereken adımlar atıldı. Kurumlar Vergisi'nde düşüş yapıyoruz, KDV'de önemli düzenlemeler yapıyoruz, güzel şeyler olacak. Bu çalışmaların neticelerinde enflasyon beklentimiz aşağı yönlüdür. Emeklilerimiz için de ilgili bakanlıklarımız, arkadaşlarımız çalışıyor. Bununla ilgili yapılacak iyileştirmenin emeklilerimizi mutlu edecek bir iyileştirme olacağına inanıyorum." dedi. İşte bu sözler herşeyi açıklıyor. Memur için gerekli iyileştirme yapılmış, memular da teşekkür ediyormuş ve emekliler için iyileştirme yönünde çalışmalar  yapılıyormuş. İyileştirme asgari ücretliye de yapılsın, emekliye de yapılsın elbette destekliyoruz. Ama iyileştirme çalışmaları memuru  neden teğet geçti. Memur başka bir gemide mi yaşıyor? Yetkili sendika memur için hangi kazanımlara imza atmış  da memur adına teşekkür ediyor?


Yetkili sendika memurların  hanesine yazılan tüm sonuçların kendilerine ait olduğunu  zafer kazanmış edasıyla çekinmeden  duyururken, memurları gözlerinde acaba  ne olarak görüyorlar ve memur bu  aldatılmışlığı ne kadar daha görmezden gelecek, yetkili sendika ya hakkımı aramıyorsan, HADİ ORDAN, ne zaman diyecek?  Memur bunu demezse yetkili sendikanın talep ettiği fil sürüsü memuru ezip geçecek.


Kadriye Demirel
EĞİTİMCİ YAZAR