Kamudanhaber- Özel haber

Murat Kenan Erdem

Türk Eğitimsen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan sosyal medya hesabı facebook’tan yaptığı açıklamada Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube’yi sahtecilikle suçladı…

İbrahim Ender Aktan açıklamasında; Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube’yi, Türk Eğitimsen üyelerini istifa ettirmeden ve Eğitim-Bir-Sen’e üye yapmadan, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezine üye yapılmış gibi bildirmek suretiyle Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’ni, Eğitim-Bir-Sen Şubelerini ve Genel Başkan Ali YALÇIN’ı aldattığını, mağdur ettiğini iddia etti.

Kamuoyunun takip ettiği üzere; Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı ile birlikte “sarının elli tonu” paylaşımıyla tartışmanın odağına oturan Eğitim-Bir-Sen Avcılar İlçe Başkanı ve kadın komisyonu üyesi; Türkiye birinciliği vesilesiyle Eğitim-Bir-Sen teamüllerinde daha önce eşine rastlanmayan bir şekilde Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez’in de Genel Başkan Ali YALÇIN tarafından kabul edilerek, teşekkür belgesi ile ödüllendirilmişlerdi.

Eğitim-Bir-Sen teamüllerinde daha önceleri; derece yapan şube başkanlarına teşkilat toplantılarında genel başkan tarafından; ilçe başkanlarına ise genel merkezce hazırlanan imzalı belgeler, şube başkanları tarafından veriliyordu. Bu defa; şube başkanı, ilçe başkanı ve şube kadın komisyon başkanı bile olmayan bir kadın üyesi genel merkezde ağırlanarak teşekkür belgeleri, bizzat Genel Başkan Ali YALÇIN tarafından takdim edilmiş, birlikte fotoğraf verilmişti.

Türk Eğitimsen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan’ın iddialarına göre bu olayda Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN aldatılmıştı. Eğer iddialar doğruysa yani genel merkeze üye olarak bildirilen kişilerin aslında üyelik formları mevcut değilse; burada iddia edilen söz konuyu aldatılmadan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın sorumlu olduğunu varsaymak gerekecektir. Neticede Ali YALÇIN, teşkilat başkanından gelen bilgiye itibar etmek durumundadır. Umarız; Ali YAÇIN’a teamülleri değiştirten bu iddialar doğru çıkmaz.

İşte, Türk Eğitimsen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan’ın facebook hesabından paylaştığı o iddialar:

“KENDİ GENEL BAŞKANINI,KENDİ TEŞKİLATINDAKİ DİĞER ŞUBELERİ SAHTE ÜYELİKLERLE KANDIRAN;ÖĞRETMENİ,MEMURU,HİZMETLİYİ KANDIRMIŞ ÇOK MU?!

Baştan söylemeliyim ki Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Sn.Ali YALÇIN’ın uğratıldığı mağduriyeti ve Türkiye genelindeki diğer Eğitim Bir Sen şubelerinin de hakkını savunmak bu yazımızda bize düştü!

Sendikalar arasında malumunuz olmak üzere üye sayıları yetkili sendikayı belirlemek açısından yasal anlamda tek şart olarak kabul edilmektedir.

Bunun yanında şubeler, kendi çalışma motivasyonunu arttırmak amacı ile aylık veya haftalık üye girişi istatistiklerine bağlı olarak kendi arasında tatlı bir rekabetin içinde faaliyetlerini yürütebilirler. Hatta bu istatistiklere binaen Genel Merkez tarafından ödül taktimine de mahzar olabilirler. Bunların hepsi sendikal hayatta aşina olduğumuz şeyler.

Peki aşina olmadığımız, garipsediğimiz, sendikal faaliyetin düşürüldüğü içler acısı durum ne?!

Sahte üye girişi ile kendi camiasını ketenpereye getirip; imzasız, formsuz, sisteme Mebbis bilgileri ile alınan T.C. Kimlik numaraları ile işlenen,sonra ki ay kesintisi olup olmadığı önemli olmayan, ilçe ve şube olarak sadece o hafta veya ay ne kadar sahte üye girişi yapıldığının önemli olduğu durumudur!

Geçtiğimiz aylarda Avcılar ilçesinde bir kaç farklı okuldan üyelerimiz (isimleri bizlerde saklı-ki istenilirse görüşme kayıtları ile paylaşılır hukuksal alanda) Ebs Avcılar yönetim kurulunda görevli arkadaşların kendilerini aradığını, Türkiye geneli Ebs Şubeleri ile yarıştıklarını, Erzurum’u geçmeye 3 üye, İzmir’i sollamaya 5 üye, Ankara’ya varmaya 10 üye diyerek velhasıl kelam Türkiye Ebs Şubeleri içinde 1. olacağız desteğin lazım dediklerini iletti. Bir çok arkadaşımız doğal olarak sendikasının özlük-sosyal ve ekonomik faaliyetlerini anlatmak yerine,Ebs şubeleri içinde 1.olacağız en önemli sendikal faaliyet bizim için bu davetine icabet etmeyerek, geçmiyoruz demişler! Bunun üzerine biz sizi sisteme üye girişi yapalım, form falan imzalamadan, kimsenin haberi de olmadan sisteme sayı için girelim, Erzurum’u, İzmir’i, bilmem nereyi geçip 1. olalım, sonra ki ay sistemten sileriz, kendi sendikanızında haberi olmaz teklifini yapmışlar!

Yahu güler misin, ağlar mısın?!

Bu pazartesi ise Avcılar ilçesinde bir okulumuz da görev yapan ve Türk Eğitim Sen üyemiz olan bir kardeşimize Eğitim Bir Sen Genel Merkezi mesaj sisteminden, otomatik olarak gönderilen hoşgeldiniz mesajı gönderiliyor!

Öğretmenimiz okul idarecisinin Ebs üyeliği teklifini kibarca red etmiş. Türk Eğitim Sen’den istifa formu imzalamamış, Eğitim Bir Sen üyeliği formuna ıslak imza atmamış, hiçbir Ebs sendika yetkilisine sisteme giriş yapın, sonra form imzalarım da dememiş! Ve konuştuğumuz da ise Türk Eğitim Sen üyesi olarak devam edeceğini bizlere beyan etmiştir!

Bu olayda pekte bizlik bir şey yok aslında! Varolsun, üyemiz dik durmuş, bunların sadece Ebs şubeleri içerisinde 1. olma sendikal hedeflerine payandalık etmemiş!

Ama Türk Eğitim Sen olarak bu sefer başta Ebs Genel Başkanı Sn.Ali YALÇIN beyefendinin ve Türkiye geneli diğer Ebs şubelerinin kandırılarak “Mağdur!” edilemesine gönlümüzün razı olmadığı için iki kelam edelim dedik!

Bizce Sn.Ali YALÇIN’ın imzasız, formsuz sahte üye girişi sayıları ile maaş değişikliğinde kesintisi görülmesi gereken üye sayısını bir önüne koysun, baksın!

Baksın ki bu kalpazanlara, sahtecilikle birincilik ödülü almayı marifet bilinlere değil; en azından alaveresiz, dalaveresiz şekilde üye girerek birinci olan Ebs şubelerinin hakkını teslim etsin!”