Babacan, DEVA Partisi genel merkezinde organize edilen toplantıda "Gençlik Eylem Planı"nı açıkladı.

Ali Babacan, siyasette yeni bir soluğa ihtiyaç olduğunu belirtirken, geçmişin hesaplaşmalarının zamanın geçtiğini artık öne bakılması gerektiğini vurguladı.

Aynı zamanda gençlerle ilgili iktidara gelmeleri durumunda vaatlerini de açıkladı.

Babacan, "Yurt bulamayan ihtiyaç sahibi gençlere kira yardımı uygulamasını başlatacağız. Temel teknoloji ürünlerindeki vergileri aşağı çekeceğiz. Gençler için internet ücretsiz olacak."

Ali Babacan şöyle devam etti:

"Eğitim masraflarının karşılanması için her türlü desteği vereceğiz. Eğitim kartı uygulamasını başlatacağız. Bu karta yüklenecek miktarlarla asgari eğitim ihtiyacını herkesin özgürce karşılayacağı bir fırsatı gençlere sunacağız. Her sene başında ihtiyacı olan öğrencilerin kartına belli bir bedel yatırılacak ve gençler harcamalarını bu kart ile yapacak. Nitelikli ve insan onuruna yaraşır yurtlar inşa edeceğiz. Gençler koğuş gibi yerlerde yaşamak zorunda kalmayacak. KYK yurtlarındaki giriş ve çıkış saati uygulamasını kaldıracağız. Yurt bulamayan ihtiyaç sahibi gençlere kira yardımı uygulamasını başlatacağız. Temel teknoloji ürünlerindeki vergileri aşağı çekeceğiz. Gençler için internet ücretsiz olacak."

Babacan ayrıca, Gençlere pasaportlarını ücretsiz vereceklerini, yurt dışına çıkışlarda gençlerden harç alınmayacağını söyledi.