Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından yayınladığı videoda, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde aradaki puan farkını Fatih Terim'in verdiği bir örnekle açıkladı.

Babacan, videoda 13 gün sonra aynı heyecan ve umutla sandığa gidileceğini ifade ederek, "Ülke tarihimizin en güçlü demokrasi örneklerinden birini yaşadık. Seçimler demokratik olgunluk içinde gerçekleşti. Sandık başına gidip oylamaya katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Günde iki bardak içmek, felç ve kalp krizinden koruyor! Günde iki bardak içmek, felç ve kalp krizinden koruyor!

Milyonlarca vatandaşın oylarıyla seçimin ikinci tura kaldığını belirten Babacan, 28 Mayıs'ta yeniden sandık başında olacaklarını ve demokrasinin sabır, emek ve özen gerektirdiğini vurguladı. Önümüzdeki 13 gün boyunca daha fazla çalışacaklarını, ulaşamadıkları kapıları çalacaklarını ve girmediği mahallelere gideceklerini söyledi.

Babacan, yaklaşık 8 buçuk milyon vatandaşın oy kullanmadığını ve 1 milyonu aşkın oyun geçersiz sayıldığını belirtti. Aradaki farkın sadece 2 buçuk milyon civarında olduğunu dile getirerek, Sayın Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen vatandaşları da dinleyeceklerini ifade etti.

Endişe edecek bir durum olmadığını söyleyen Babacan, 28 Mayıs akşamı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olacağını belirtti ve kısa kampanya döneminin barış içinde geçmesini temenni etti. Ayrıca, ikna edemedikleri dostları ziyaret etme zamanının geldiğini ifade etti.

Ali Babacan, Galatasaray'ın eski başkanı Fatih Terim'in bir sözüne atıfta bulundu. Terim'in takımı sezon sonuna doğru 8 puan geriden girdiğinde, "8 de kapanır, 18 de" demişti. Bu sözü hatırlatan Babacan, "Ben de diyorum ki 2 buçuk da kapanır, 12 buçuk da. Düştüğümüzde değil, vazgeçtiğimizde kaybederiz" dedi.