14 Mayıs seçim sonuçlarının resmi olarak ilan edilmesinin ardından Meclis'teki çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olması Millet İttifakı'nda krize neden oldu.

 CHP' listelerinden 14 Mayıs seçimlerine girme kararı alan Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partili bazı isimler Meclis'e girdi. Millet İttifakı bileşenlerinden yer alan bu partilerin Meclis'e vekil göndermesi CHP tabanında rahatsızlık yarattı.

CHP'nin bu süreçte kullanıldığı düşünen seçmeni, özellikle DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu seçim sürecinde pasif kalmakla suçladı.

Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kendisine yöneltilen eleştirilere konuk olduğu programda şu sözlerle yanıt verdi:

"Hatırlarsanız, adaylar açıklandıktan sonra bir hafta boyunca hemen hemen her gün Sadullah Ergin Bey'i tartıştılar. Sadullah Ergin Ankara'da CHP birinci bölge adayı oldu. Çankaya'nın olduğu yer. Artık Çankaya'dan CHP'ye oy çıkmaz, Çankayalılar artık CHP'ye oy vermez diye. Birinci bölgedeki Cumhuriyet Halk Partisi'nin oy artışı 5.5 puan" 

15 ARKADAŞIMIZIN 15'İ DE HAKKIYLA HELALİNDEN SEÇİLMİŞLERDİR


"Dolayısıyla bunun DEVA'nın hak etmediği gibi bir şey kesinlikle yok. Şu var tabii, seçim sonuçları beklenenin altında çıkınca herkes bir suçlu arıyor. Bazen partiler bu suçluyu kendi içinde arar, başka partiler suçlu mu diye şey olur. Toplumda bunun suçlusunun arayışı olur. Biz gayet kendimizden eminiz. Bu 15 arkadaşımızın 15'i de hakkıyla helalinden seçilmiştir. Hak etmişlerdir, bu konuda en ufak bir kaygımız yok"