14 Yıl önce söylediği sözlerin tekrar gündem olması üzerine açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, İstanbul'da ki yapılarda kullanılan malzemeleri en iyi bilen 3 kişiden biri olduğunu iddia etti.

Ağaoğlu ayrıca o dönemin yapılarında deniz kumu, balçık, midye kabuğu kullanıldığını, demirlerin ise daha düzeltirken bile kırıldığını ifade etti.

Ağaoğlu açıklamasında, "O dönem İstanbul'daki inşaat malzemeleri maalesef bugün inşaata sokulmayacak malzemeydi. Kum denizden geliyordu. Yarısı midye kabuğu, yarısı balçık, inşaata giderdi ve inşaat yapılırdı. O dönem demir için ihtiyaç belgesi alırdın, Karabük'te 6 ay sıra beklerdin bir kamyon demir için. Demirler en kalın 12'lik kangal demirdi, düzeltirken bile kırılırdı. Bu dediğim 60-70-80'li yıllardı. O dönem ben inşaat yapmıyordum, babamın yanındaydım. Babam inşaat da yapıyordu inşaat malzemesi tedarikçisiydi de veriyordu. O dönem yapılan inşaatlarda özel binalar hariç kullanılan malzeme buydu. Yüzde 99'u böyle yapıldı, kim yaptıysa böyle yaptı." dedi.

2011'de CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu programdaki sözleri olay oldu.

2011 yılında Ahmet Hakan'ın CNN Türk'teki programında yaptığı açıklamalarıyla gündeme gelen iş insanı Ali Ağaoğlu, Twitter'da tartışma konusu oldu.

Programda Ağaoğlu, eskiden yeterli malzeme bulunmadığı için çürük binaların inşa edildiğini ve hatta kendi babasının bile böyle bir bina yaptığını itiraf etti. Ayrıca İstanbul'daki binaların durumunun, Van'da yıkılan binalardan daha kötü olabileceğini ifade etti ve sektördeki deneyiminden bahsetti.

Ancak Ahmet Hakan'ın "Siz de o zaman çürük binalar yaptınız" şeklindeki sözleriyle tartışma daha da alevlendi. Ağaoğlu, "Evet yaptık, yapıldı. O dönemde kullanılan malzemeler bu şekildeydi ve herkes bu malzemelerle çalıştı. Başka seçeneğimiz yoktu. Kumu yurt dışından mı getirecektik?" şeklinde cevap verdi.

Ağaoğlu'nun açıklamaları, inşaat sektöründeki sorunlara ve çürük binaların nedenlerine dair bir tartışma başlatırken, aynı zamanda geçmişteki yanlış uygulamaların düzeltilmesi için atılacak adımların da önemini gösteriyor.