HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "siyaset bilmemekle" suçlayanları eleştirirken, CHP'nin 2019 yerel seçimlerindeki başarısını örnek verdi. Alçı, "Ya bu sefer de Kemal Bey’in bir bildiği varsa? 'Bir bildiği' olamaz mı devlet adamı tecrübesiyle?" diye sordu. 

Nagehan Alçı, son dönemde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirenlere ilişkin olarak bir dizi tweet paylaştı. 


"Kılıçdaroğlu'na saldıranların" nin yerel seçimlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tercihleri üzerinden CHP liderine yüklendiğini söyleyen Alçı, "Hem Ankara’yı, hem İstanbul’u, hem Adana’yı, hem Antalya’yı optimum doğru adaylarla iktidarın elinden alarak CHP’ye kazandıran Kemal Kılıçdaroğlu değil mi? Bu başarı bir siyaset ustalığı gerektirmiyor mu?" diye sordu. 

Alçı, şu ifadeleri kullandı:

"Herkes açsın arşivlere baksın, 2019 Ocak ayında şimdi kendilerini Kılıçdaroğlu’ndan 'çok daha zeki' zannederek Kemal Bey’e 'siyaset dersi' vermeye kalkan muhterem medya cemaatinin tamamı Ekrem İmamoğlu kararına isyan etmişti. 2019 Ocak ayı itibariyle tüm CHP’li yazarlar karşıydı.

Kemal Bey’in sık sık 'sahte muhalifler' diye adlandırdığı muhalif geçinen ama mevcut rejime hizmet eden yazarların da tamamı İmamoğlu ismine karşıydı. Hatta şimdi Kılıçdaroğlu’na siyasi akıl vermeye kalkanlardan biri İmamoğlu’nun adaylığı için 'İkinci Ekmeleddin vakası' demişti...

Kemal Kılıçdaroğlu’nu 'siyaset bilmemekle' suçlayan ve CHP liderine 'akıl verme' pozisyonunu kendinde gören araştırma şirketleri başkanları Ocak 2019’da 'Binali Yıldırım banko İstanbul’u kazanacak. İmamoğlu da kimmiş' diyorlardı. Tüm bunlar Türk medyasının arşivlerinde duruyor…

'İkinci Ekmeleddin vakası' diyerek sağ-muhafazakar kökenli Ekrem İmamoğlu’nu küçümseyenler CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na da 'Kürtçü ve Ermenici bu kadın. Atatürk’ün partisinde böyle il başkanı olmaz' gibi argümanlarla saldırıyorlardı. Hep aynı jakoben-faşist kafa Canan Hanım’ın Kürt meselesi ve 1915 felaketine dair adalet arayışı ve özgürlükçü-demokrat görüşleri bu 'sahte muhalif' kesimin tüylerini diken diken ediyordu. Onlara göre Kaftancıoğlu derhal CHP İstanbul İl Başkanlığından alınmalıydı. İmamoğlu İstanbul’dan aday gösterilmemeliydi. Kemal Kılıçdaroğlu 'siyaseti bilmeyen adam'dı. O yüzden köşelerden kendisine 'siyaset dersi' veriyorlardı. Oysa 23 Haziran 2019 zaferini CHP’ye yaşatan üçlü, 2019 Ocak ayının arşivlerinde herkesin yüklendiği bu isimlerdir… Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu..

Kılıçdaroğlu’na saldıranlar, 23 Haziran 2019 zaferinden sonra 'Yahu biz sevinmeyi unutmuşuz, nasıl sevineceğimizi bilemedik, mutluluktan uçtuk' gibi yazılar kaleme aldılar. E iyi de sizin bu kadar mutlu olmanızı sağlayan Kemal Kılıçdaroğlu’na dair söyledikleriniz ne olacak?


Hem Ankara’yı, hem İstanbul’u, hem Adana’yı, hem Antalya’yı optimum doğru adaylarla iktidarın elinden alarak CHP’ye kazandıran Kemal Kılıçdaroğlu değil mi? Bu başarı bir siyaset ustalığı gerektirmiyor mu? Demek ki o süreçte Kemal Bey’in bir bildiği varmış. Yanlış mı yazıyorum?

Ama aynı zevat 23 Haziran 2019 zaferinden sonra yine 'Kemal Kılıçdaroğlu bu işi bilmez, aday olmasın, çekilsin, bıraksın' gibi aynı ezberlere devam ediyorlar. Hayatlarında tüm seçim tahminlerinde ve tespitlerinde yanılmış bu kişiler hâlâ Kılıçdaroğlu’na 'akıl vermeye' kalkıyorlar.

Şimdi de 2023 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair 2019’daki benzer bir süreç tekrarlanıyor. Aynı kişiler aynı söylemlerle, eskimiş argümanlarla Kılıçdaroğlu’na yükleniyorlar. Ya bu sefer de Kemal Bey’in bir bildiği varsa? 'Bir bildiği' olamaz mı devlet adamı tecrübesiyle?"