Alaaddin Çakıcı’nın yakın dostu olarak bilinen Üzeyir Çakmaktaş, Alaattin Çakıcı’nın, MHP’nin Ankara’daki genel merkezi önünde olduğuna dair fotoğrafa Twitter hesabında yer verdi. Fotoğrafta, Çakıcı’nın MHP’nin Ankara genel merkezinde olduğuna dair yer bildirimi de yapıldığı görüldü.

Af konusunun masaya yatırıldı

Bu fotoğrafın ardından Halk TV'de Seyhan Avşar, Çakıcı'nın Devlet Bahçeli ile görüştüğünü ve görüşmenin yaklaşık 1 saat sürdüğünü duyurdu. Kaynağının, görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğunu söylediğini ifade eden Avşar, "on binlerce mahkumu ilgilendiren af konusunun masaya yatırıldığını" belirttiğini yazdı.

'MHP af çıkarılmasını istiyor'
Geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberlerde af kapsamında MHP'ye çok sayıda talep geldiği ve MHP’nin hazırlığa başladığı bilgisi yer almıştı. Haberde; yapılacak çalışmada öncelikli kriterin devlete yönelik işlenen suçlar olması beklendiği, çalışmada ikinci olarak da cezasızlık algısının oluşturulmaması dikkate alınacak. Çalışma tamamlandıktan sonra AK Parti’yle paylaşılacak. Gerekirse ortak komisyon kurulup teklife son şekli verilecek.