AKUT Spor Kulübü ve Formula Kite Olimpik Millî Sporcusu Derin Deniz Sorguç, 2024 Paris Olimpiyatlarına katılabilmek için 23-30 Nisan tarihlerinde Fransa’nın Hyeres şehrinde düzenlenecek olan SOF 2022 Olimpik Yelken yarışlarına gidiyor. İSTANBUL (İGFA)-  14 yaşındaki Olimpik Millî sporcumuz, 03-10 Nisan 2022 tarihinde İspanya'nın Palma şehrinde 51’incisi düzenlenen, 7 olimpik yelken branşında 1.000 olimpik aday sporcunun yarıştığı dünyanın en prestijli olimpik yelken yarışlarında, “en genç sporcu” ilan edildi. 

Dünya Yelken Federasyonu, kendi resmî web sitesinde sporcumuzun yaşına rağmen göstermiş olduğu performans ve gelişmeyi, “Kuşaklar Arası Yarışma” başlığı ile tüm dünyaya duyurdu. Derin Deniz Sorguç aynı zamanda 21 yaş altı Türkiye Formula Kite Millî Sporcusu seçildi. Başarılı sporcu, olimpik yarışların haricinde Dünya ve Avrupa Gençler Şampiyonalarında da ülkemizi temsil edecek. Sorguç, olimpiyat kotası almak için, “Elit Sporcu” ünvanını alana kadar kendi imkânları ile uluslararası yarışlara ve olimpik hazırlık kamplarına katılacak. 

2009 yılında kurulmuş olan AKUT Spor Kulübü’nde, 13 yıl içerisinde ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok başarı elde edildiğine dikkat çeken AKUT Spor Kulübü Başkanı Nasuh Mahruki, “Kısıtlı olanaklara karşın büyük başarılar elde ederek ülkemizi ve “AKUT” markasını onurlandıran kulübümüzün, gençlerin omuzlarında her geçen gün daha da yükseldiğini görmek bizler için büyük mutluluk.” dedi. Bu başarının katlanarak devam etmesi için uluslararası sahada ülkemizi başarıyla temsil eden küçük ve orta ölçekli kulüplerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Mahruki, aynı anda hem eğitimine hem de profesyonel spor yaşamına devam eden gençlerin ailelerinin de çok ciddi bir finansal yük üstlendiğine vurgu yaparak sponsorluk çalışmalarının olması gereken düzeyin çok altında kaldığını hatırlattı ve özel sektörü, bilhassa genç sporcuları desteklemeye davet etti.