Dün Genel İdare Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada gündemi sallayan İYİ Parti lideri, Altılı Masa'nın amacından saptığını, masanın tek bir kişiye onay verecek bir noter görevi haline getirildiğini söyledi.

Gündemi kasıp kavuran sözlerin ardından Meral Akşener, masadaki 5 partinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerinde mutabakat sağladığını, kendilerinin ise 'kazanacak aday' vurgusundan hareketle ABB Başkanı Yavaş ve İBB Başkanı İmamoğlu'nun adaylığını önerdiklerini söyledi. Ancak masa tarafından önerilerine bir cevap alamadıklarının altını çizen İYİ Parti lideri, masadan ayrıldıklarını belirtti ve iki Belediye Başkanına 'görev' çağrısında bulundu. 

İlgili çağrının ardından gözler Yavaş ve İmamoğlu'na çevrildi. Dün akşam Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanlarının bir araya geldiği toplantının ardından çağrıya konu olan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı'nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir." ifadesini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu ise sosyal medya hesabından  "Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP'nin öz evladı ve Millet İttifakı'nın belediye başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı'nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur." ifadelerini kaydetti.

Eş zamanlı açıklamalarını yapan Başkanlar, ilgili paylaşımda birbirlerinin hesaplarını etiketledi.