Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"4 Parti Millet İttifakı'nı kurduk ve Cumhur İttifakı çoğunluğu kaybetti.


Cumhurbaşkanının vatandaşlarına 'sürtük' dediği bir ülkede dışarıda başlamak üzere her şeyde kriz var. Her türlü iftiranın atıldığı, hakaretin yapıldığı bir ülke.
(Eşini kaybetmiş, 18 yaş altında 3 çocuğu olan kadınlara konut kampanyası) Mantık doğru ama 3 çocuk şartı yanlış. 1 çocuklu kocasını kaybetmiş bir kadına niye yok? Bu çok büyük bir ayrımcılıktır. Ya burada bir dümen var. Seçime dair bir dümen var. 3 çocuk ve üstü kadın sayısı muhtemelen az ve 300 bin TL veriyoruz diyerek dümen var ya da gerçekten Sayın Erdoğan'ın kadınların çocuk doğurmasına dair hüküm cümleleri var, talimatları var. Eşini kaybetmiş bütün kadınlara bu yardımın yapılması lazım. Bugün 1 milyon liradan aşağı ev yok.


'Referandum yerine sandık gelsin'


Tutumuna söyleyecek sözüm yok. o bir helalleşme yolcuğuna çıktı. Saygım var. Ben de bazı şeyleri hatırlatmakla kendimi görevli görüyorum.  Ben de yapılan her türlü eksiğin karşısında durdum. Ama ben de başka şeyleri hatırlatmak durumundayım. Bu ülkede Rize vekili başkanı açılım yapmayın dedi. Hepimiz bir Kürt kadın alalım dedi. Ve hiçbir şey olmadı bir arkadaşa.

Cumhuriyet bize eğitimde fırsat eşitliği sundu. Parası varsa okutulan bir ülke haline döndük. Kapanmış yaraları yeniden açmak yerine kanayan yaralara bakmak durumundayız. Kılıçdaroğlu'nun duruşunu biliyoruz zaten. Bence gerek yoktu. Referandum yerine sandık gelsin."

'Görüştüğümüz kimseler var'


AKP'den İYİP'e geçenleri hatırlatan Küçükkaya'nın "Başka kimseler var mı?" sorusunaysa Akşener, "Bakacağız. Görüştüğümüz kimseler var. Sadece AK Parti içinden de değil" şeklinde konuştu.

'Fakıbaba transferi'nin nasıl gerçekleştiğini anlattı


Eşref Fakıbaba transferinin nasıl gerçekleştiğini anlatan Akşener, yeni transferlerin de olacağını söyledi. Akşener şöyle konuştu:

"Ortak dostlarımız var bizim sayın başkanla, bakanımızla. Ben bir gün telefon açtım görüşmeyi yapabilmek için. Gaziantepli eşi. Hanımefendinin çok güzel yumurtalı çiğköfte yaptığına dair bilgim vardı. Aradım, 'Sayın bakanım, ben buralarda gariban, ev yok, koca İstanbul'da ben yalnız, aç bilaç geziyorum. Hanımefendiden şöyle bir şey rica ediyorum' dedim, öyle başladı. Espriyi yapan benim, çok da nazik insanlar oldukları için öyle başladı ve devam etti. 

Başka isimler de var. Şu anda görüştüğümüz isimler var. Sadece AK Parti'den bahsetmiyorum. Türkiye'ye önemli katkıda bulunmuş genç ve yaşlı fark etmiyor. Aynı sayın bakanıma yaptığım gibi gidiyorum. Eşlerden istiyorum erkekse karşımdaki."