Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar; Yükseköğretim Kanunu'ndaki bazı hükümler iptal edildi Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar; Yükseköğretim Kanunu'ndaki bazı hükümler iptal edildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Muharrem İnce'nin Millet İttifakı'na katılmasını istediğini belirtti. Akşener, İnce'nin kararına saygı duyduğunu ve "belden aşağı vuran bu tür konuların artık bitmesi gerektiğini" ifade etti.

Akşener, StarTV'de yaptığı açıklamada, İnce'nin açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediği sorusuna ise henüz kimseyle görüşmediğini ve ilerleyen saatlerde CHP'de bir konuşma yapacağını söyledi.

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından oy verenlerin tercihlerine ilişkin olarak Akşener, oy verme işleminin devam ettiği sürece verilen oyların geçerli sayılacağını belirtti. Akşener, seçmenlerin İnce'ye hem Cumhurbaşkanlığı hem de partisine oy verme konusunda tutum alabileceğini ve bunun tespit edilmesinin zor olduğunu ifade etti.

Dış politika konusunda ise Akşener, ABD ile ilişkilerin kötü olduğu iddiasına katılmadığını belirtti. ABD ve Batı dünyasının tek bir kişiyle anlaşabilecekleri alanları tercih ettiğini ifade eden Akşener, kişisel ilişkilerin önemli olduğunu ancak kontrollü olması gerektiğini vurguladı. ABD, AB ve Rusya ile iyi ilişkiler kurulması gerektiğini söyledi ve bu ülkelerin Türkiye için önemli olduğunu ifade etti.