İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Kırıkkale'de vatandaşlara seslendiği konuşmasında 100 bin öğretmenin tamamını tayin edeceğiz. Köy okullarını açacağız. O okullarda öğretmenler olacak ifadelerini kullandı.

Akşener'in konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Öncelikle Recep Bey, dünkü konuşmasında Kılıçdaroğlu teröristlerden talimat alıyor. Bana da teröristlerle ele ele dedi. Peki muhterem Kırıkkale'ye geliyorsun bunlar PKK'lı, Diyarbakır'a gidiyorsun benim için diyorsun ki 'faili meçhulcu'. Arkadaş karar ver ben neyim?

Türkiye'de aşırı sıcaklar kapıda: Geçen yılı mumla aratacak... Türkiye'de aşırı sıcaklar kapıda: Geçen yılı mumla aratacak...


Bir, bebek katiliyle el ele tutuşan sensin. Onun kardeşine bizim Mehmet dedin.

İki, Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkardın. Bu el PKK'da bu el Hizbullah'da. Açtırma kutuyu söyletme kötüyü.

100 BİN ÖĞRETMEN VAADİNİ YİNELEDİ
Prof. Dr. Bilge Yılmaz inşallah ekonomimizi yönetecek. 2 öğretmenin oğlu, hayatı boyunca sizin olması gereken imkanlarınızın, sınavların dürüst olarak yapıldığı ve kazandığı sınavlarla okumuş, 30 yıldır Amerika'da, dünyanın 1 numaralı üniversitesinde finans dersi veriyor. Ama vatandaşlık almamış. Bu arkadaşımız hâlâ Türk vatandaşı, Amerikan vatandaşı olmamış. Iğdır'dan yola çıkmış bir ailenin oğlu.


AK Parti'de ayısı dayısı olanların tamamı 52 puanla atanmış. İşte buna haram zıkkım olsun.

Gezerken gördük ki 5 çeşit emekli maaşı var. Nasıl çözeriz dedim? Emeklilerin en düşük maaşının asgari düzeyde olsun dedik, söyleye söyleye çıkarttılar.

(Başbakan Meral sloganlarına karşılık) Bakın bakın Recep Bey bunlardan çok üzülüyor sonra beni tehdit ediyor, iş kurşuna kadar gitti.

100 bin öğretmenin tamamını tayin edeceğiz. Köy okullarını açacağız. O okullarda öğretmenler olacak.

'BİR OYUNUZ KEMAL'E BİR OYUNUZ MERAL'E'
Mansur Bey ve Ekrem İmamoğlu etkili yetkili icracı birer cumhurbaşkanı yardımcısı, herhalde ben de asayişten sorumlu. Çıkıntılık yapanlara karşı asayiş, gençlerin sinirlerini bozanlara karşı asayiş diyorum.

Helal oylarınıza talibim bir oyunuz Kemal'e bir oyunuz Meral'e.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ
Eğer Sinan Ateş'in katillerini bulmazsam namussuzum. Çünkü yol olur yol. Her önüne gelen senin bıyığını yolar. Hep birlikte Sinan Ateş'in katillerini bulunca hukukun nasıl işlediğini göreceksiniz.

Önce evim basıldı, hepsi beraat etti. Önce namusuma şerefime laf ettiler. Sonra basın danışmanım saldırıya uğradı beraat ettiler. Partimiz kurşunlandı eminim beraat edecekler.

Onun için Sinan katledildi. Buna müsaade edersek sokakta gezemezsiniz. Nihat Gürer'in ahı beni tutar. Bunu bulamazsak abimin ahı beni tutar. Şart olsun, and olsun onların hesabını soracağım.