İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin eğitim planına ilişkin toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara’da öğretmenlere yönelik polis şiddetinin hatırlatıldığı Akşener, “Ben bir öğretmenim, eğitimin her alanında çalıştım. Öğretmenlerin bu kadar itilip kakıldığı hiçbir dönem yaşamadık. 'Atanamayan öğretmen' diye bir kavram var. 'Ücretli öğretmen', 'sözleşmeli öğretmen' diye bir tarif var. Öğretmene her yerde çok büyük itilme, kakılma var. Özel okullarda, dershanelerde çalışan öğretmenler var. Pek çoğunun asgari ücret ve altında çalıştığına dair iddialar var. Siz bu öğretmenlere çocuklarınızı emanet ediyorsunuz. Bu derece hoyrat davranılan bir eğitim sistemi olamaz. Hak aramaya gayret eden bir öğretmen grubuna kantarın topuzunu kaçırdığınız bir tutumu son derece yanlış buluyorum. Doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

‘SAYIN' DEMEYE DİLİMİN VARMADIĞI İSMAİL KAHRAMAN’

Şehirlerin kurtuluş yıl dönümlerinin kutlanmasına karşı olduğunu söyleyen eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a yönelik soruya ise Akşener şu yanıtı verdi: “Sayın demeye dilimin varmadığı İsmail Kahraman Bey’in bu ilk vukuatı değil. Bu bir şuur altı, bu bir tercih. Anlaşılıyor ki, bizim gibiler illerimizin işgalden kurtuluş günlerini anmaya, şehitlerimize, gazilerimize rahmet okumaya, şükran duymaya devam edeceğiz. 'Sayın' diyemediğim İsmail Kahraman Bey anlaşılıyor ki, ‘Yunan kazansa çok iyi olurdu’ diyen zihniyet çerçevesinde işgal edilmiş günleri anmaya, ona saygı duymaya devam edebilir.”