İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manisa’nın Salihli ilçesine yaptığı ziyaret sırasında halka seslendi. 

İl ve ilçelerde esnafı ziyaret ettiğini söyleyen Akşener, "Bu çalışmaların amacı; bu dükkanların içindeki esnaf kardeşimin, müşterisi velinimetidir. Uzun bir zamanadır seçmen, velinimet olmaktan çıktı bu ülkede. Şuculuk buculuk; ‘kaşın var niye, gözün var niye?’ Var, sana ne kardeşim? Allah öyle yaratmış. Bize ait olmayan, Allah’ın yarattığı her bir konu üzerinde birbirimizle çarpıştırıldık. Komşunun komşuya düşman edildiği, birbirine düşürüldüğü sistemde siyasetçi esnafı kazandı, seçmen kaybetti, millet kaybetti. Ama duymazlar sesinizi, çünkü oculuk buculuk üzerinden oy almaya çok alıştılar. O dükkanların içinde acı çekenleri, dertlerini görüyorum" dedi.

Devlet "torpil" atamaları olduğunu da savunan Akşener şöyle devam etti:

Senin çocuğun 92 puan alıp atanamamışken, mülakatta elenmişken yanında AKP’li dayısı olan gencin 58 puanla ballı maaşları haram zıkkım olsun. Senin çocuğun mutsuzken, işsizken, büyük şehirlerde motokurye olmak için, 4 yıl okumuş evladın iş bulamadığı, atanamadığı için ehliyet almaya gayret ederken 5 maaş alan, hiçbir iş yapmayan, yan gelip yatan danışmanlar var bu ülkede.

Bunların ne olduğunu anlatmak için bu siyasetçi esnafına, bilerek söylüyorum, buradaki esnaf müşterisini velinimet olarak görüyor ama Türkiye’deki siyasetçi esnaf, seçmenini velinimet olarak görmüyor. Her birini benim gibi buraya getireceksiniz, sizlerle el ele vereceğiz ve bütün ağaları, bütün muhteremleri karşınızda resmi tazim durduracağız, ben başta olmak üzere. El ele verip bu harami düzeni birlikte yıkacağız. 

Akşener ayrıca, "Devlet demek, açını doyurmak, çıplağını giydirmek demek; saraylarda yan gelip yatmak demek değil. Bunlar kul hakkıdır. Az kaldı, el ele verip bu harami düzeni birlikte yıkacağız" ifadelerini kullandı.

ANKA