İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, giderek artan enflasyon dolayısıyla asgari ücrete üç ayda bir güncelleme yapılması gerektiğini söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, iktidara yönelik eleştirilerini tekrarlarken asgari ücret konusunda şunları söyledi:

Şimdi bu arkadaşlar belli ki farkında değiller ama kendi elleriyle yol açtıkları yüksek enflasyon yüzünden açıklanan asgari ücret artışı 4 ayda eriyecek.

O yüzden biz, İYİ Parti olarak üç ayda bir, asgari ücrete güncelleme yapılmasını ve çalışanımızın emeğinin, enflasyona karşı korunmasını öneriyoruz.

Verimliliği arttırmadan yapılan enflasyon sarmalı neticesinde gelen ücret artışları, refahı arttırmaz. Üstelik hane halkı, özel sektör, ve kamunun mali dengelerinde de bozulmaya neden olur.

İktidarın izlediği mevcut yol çok kısa bir süre içinde, enflasyonu arttırarak asgari ücret zamlarını eritir. Buradan iktidardakilere seslenmek istiyorum. Eğer gerçekten bir refah artışı sağlamak istiyorsanız işe hayat pahalılığını azaltmakla, yani enflasyonu düşürmekle başlayın.

4 bin 253 lira oldu, eski uygulamaları akla getirdi... Asgari ücreti bankaya yatırıp 3'te 1'ini elden geri alan işveren davayı kaybetti
"Nas diye gezdi, yepyeni bir faiz getirdi"

İktidarın yeni açıkladığı “kur korumalı TL vadeli mevduat” sistemi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen İYİ Parti lideri, şunları söyledi:

Hiçbir hesabı tutmayan büyük ekonomistimiz son olarak akıl dolu bir hamle ile dolara çevrilebilir mevduat kavramını 50 yıl sonra tekrar hayatımıza soktu. Büyük Türkiye, büyük güç, hedef 1973! 2023 hedefleri gitti yerine 1973 çözümleri geldi. Saray medyası bu çaresizliği ekonomik başarı diye itelemeye çalışıyor. Nas var diye diye gezdi, pazartesi akşamı hayatımıza yepyeni bir faiz tipini soktu. Türk Lirası mevduata dönenlere kur farkını devlet olarak ödeyeceklerini açıkladı. Gitti TL'yi dolara bağladı, benim itibarım yok, Amerika'yı kendime kefil tutuyorum dedi. Çocuk mu kandırıyorsun? Madem kur farkını, gizli faizi ödeyecektin; faizle bu kadar oynayıp döviz lobilerinin ekmeğine niye yağ sürdün? Sanayicimizden esnafımıza bu çileyi neden yaşattın? Adını faiz koysan bankalar piyasa şartlarına göre davranıp yükü omuzlanacaktı, şimdi hem faiz hem döviz lobisini milletin hazinesinden besleyeceksin. Türkiye ekonomisi deneme tahtası mı? Türk milleti kobay mı? Böyle iş bilmezlik olur mu? Yazıklar olsun sana. 
Erdoğan’a: Sevimli Casper

Erdoğan'ın "Başbakanlığım döneminde, döviz rezervini 135 milyar dolara çıkardım, daha sonra düşüş yaşandı. Ben o sırada yoktum" şeklinde sarf ettiği sözlerini hatırlatan Akşener, "Sevimli hayalet Casper misali ortada yokmuş. Belli ki bu sıralarda da yoksun" diye konuştu.

"Doğalgaz elektrik faturalarını düşürün”

Akşener, "Madem kur düştü, madem artık uçuyoruz o zaman hemen doğalgaz ve elektrik faturalarını düşürün" dedi.