6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık büyük depremlerin ardından 20 Şubat'ta Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik iki deprem yaşandı.

 Depremler sonrası Akdeniz kıyısında bulunan illerde kısa süreli de olsa tsunami alarmı yapıldı. Hatay'da da bazı binalarda yıkım gerçekleşti vefat eden ve yaralanan insanlar oldu.

 Yaşanan iki depremin ardından, Mersin'de deniz kenarında bulunan ve inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nden açıklama geldi.

6.4'lük depremden herhangi bir etkilenme durumumun olup olmadığı merak edilen nükleer santralin yönetiminden endişelenecek bir durumun olmadığını belirten açıklama geldi.

Açıklamada: 

"20 Şubat tarihinde Hatay’da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Mersin'de de hissedilen depremin ardından Akkuyu NGS sahasında hızla yapılan inceleme sonucunda herhangi bir anormallik veya hasar tespit edilmemiştir. Sahadaki inşaat ve montaj çalışmaları devam etmektedir. Akkuyu NGS sahasındaki inşaatın tüm aşamaları bağımsız denetim kuruluşları ve ulusal düzenleyici kurum olan Türkiye Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından yakından izlenmektedir. 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş’nin acil durum birimleri olan Seferberlik Birimi ile Sivil Savunma ve Acil Durumlar Birimi, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile iş birliği yapmaktadır. AKKUYU NÜKLEER A.Ş, Türkiye Cumhuriyeti'nde meydana gelen depremlerden etkilenenlere destek vermeye devam etmektedir." dendi.

Açıklamanın altına eklenen bilgi notunda, santralin bulunduğu bölgede tsunami olma ihtimali 10 bin yılda 6.55 metre boyutu olduğunu belirttiler. 

Bir tsunami felaketi gerçekleştiğinde Akkuyu Nükleer Santrali 8, 63 metrelik  tsunami dalgasına karşı bile korunabileceğini belirten yazıda, santralin denizden 10,5 metre yükseklikte olduğu söylendi.