Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi ROSATOM, Mersin'de inşa edilen Akkuyu Nükleer Santrali'nde, merkezi Kahramanmaraş olan 7,7'lik deprem nedeniyle herhangi bir hasar oluşmadığını belirtti.
Kurumdan yapılan açıklamada, "Türkiye'de inşaat halinde bulunan nükleer enerji santralinde depremden sonra bir hasar meydana gelmedi" denildi.

Depremde zarar gören vatandaşlara her türlü yardımın sağlanacağını dile getiren Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Zoteeva, şunları kaydetti:
"Çalışanlar arasında şu an deprem bölgesinin temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekenler yapılmaktadır. Akkuyu Nükleer'in acil durum birimleri olan Mobilizasyon Birimi ile Sivil Savunma ve Acil Durum Koruması Birimleri, Türkiye'deki acil durum merkezi AFAD ile işbirliği yaparak deprem sonrası yardım için bölgeye ekipman ve personel göndermeye hazırlanmaktadır. Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz."

Akkuyu nükleer santrali şu an tam donanımlı bir faaliyet göstermeyip, nükleer santralin inşaatı halihazırda sürmekteydi.