Karamollaoğlu’nun çıkışının ardından muhalefet liderlerinin gerçekleştiği görüşmelere yer veren Karahasanoğlu,  “Bizim 6+1 ittifakımızın ‘3. ittifak olabilir” deyip, ardından ‘3. ittifaktan kasıt, yine Millet İttifakı içinde, ayrı bir ittifak olması’ açıklamaları, yaşadıkları çaresizliğin oluşturduğu kafa karışıklığından olduğundan hiç şüphe yok. İttifak yapıyorlar lakin birbirlerinin kuyusunu kazmak için de, her fırsatı kolluyorlar. CHP ile İP arasındaki ittifakı, aldıkları oy oranları açısından bir ihtiyaca cevap verebilme umudu taşıdığını anlarım da. Bunlara eklemlenecek % 1’lik dört partinin, ne işe yarayacağını, anlamak mümkün değil.” düşüncesini dile getirdi.

Akit yazarı Kenan Alpay: Sayın Soylu, katili doğru teşhis edemediniz mi?    Akit yazarı Kenan Alpay: Sayın Soylu, katili doğru teşhis edemediniz mi?

CHP ve Saadet Partisi tabanının farklı olduğunu, çıkaracakları ortak adaya destek vermeyeceğini savunan Karahasanoğlu “Önümüzdeki tabloda da, 6+1 ittifakı da yapsalar, ittifak içinde ittifak da yapsalar, ayrı ayrı ittifaklarla da karşımıza çıksalar.. 8 değil, 88 seçenekle de seçmenin karşısına çıkacak olsalar..

18 Haziran 2023’de, Erdoğan’ı devirmek isteyenlerin anaları ağlayacak!”