Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, seçimlere az bir süre kala Altılı Masa üyesi Ahmet Davutoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun Cumhurbaşkanı adayının yanında 6 parti başkanının imza ve karar yetkisi olacağını açıklamasını hatırlatarak, benimsedikleri anlayışı şu sözlerle eleştirdi:

"2 tanesi esas, 4 tanesi de teferruat, birkaç tanesi de görünmeyen. Şimdiden diyorlar ki herhangi bir konuda hareket edeceğimiz zaman 6 tane genel başkan da imza atacağız. Böyle bir yönetim olur mu? 6 tane adam ortak kararla yönetmeye kalksalar köşe başındaki bakkal dükkanını dahi yönetemezler."

Dün kamuoyunda infial yaratan İsveç'teki Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıyı şu sözlerle lanetledi:

"İsveç bu insanlık dışı, faşist, İslam dışı eyleme göz yumarak, bunu polis kordonu altında gerçekleşmesini sağlayarak aslında ateşle oynamıştır. O yanan bütün Avrupa'yı tutuşturan, bütün insanlığı içten içe kemiren insanlık düşmanı bir caninin tutuşturduğu ateştir. Lanetliyoruz."