Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevsim şartlarından dolayı seçimlerin biraz öne çekilebileceğini açıklaması üzerine erken seçim mi olacak sorularına AK Parti'li Dağ'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Konuk olduğu programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Dağ, üniversite sınavı ve hac tarihi gibi nedenlerle haziran ayının seçimler için uygun olmadığını seçim tarihlerinin güncellenmesi noktasında müzakerelerelerde bulunduklarını şu sözlerle belirtti:

''Bu sebeplerden kaynaklı seçim tarihinin güncellenmesi noktasında biz de müzakere ediyoruz.2023'te yapılacak hiçbir seçim erken değildir'' 

AK Parti'nin 2023 seçim stratejisine ilişkin de '2023'ten sonra dünyada Türkiye konuşulacak’' dedi.

Ayrıca bugün partisinin Grup Toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet partilerinin de çekineceği bir durum yoksa Mayıs ayında seçime gidilsin diyerek, ''Sandıktan korkmanın millet iradesinden kaçmanın hiçkimseye bir yararı dokunmamaktadır. Seçimlerin şölen havasında yapılması hepimizin görevidir. Sandık er meydanıdır. Milli iradenin tecelli beyanıdır. Muhalefet partilerinin çekinecek bir durumları yoksa buyursunlar. Konuşarak, tartışarak, anlaşarak, Türkiye'mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Mayıs ayı içerisinde bu işi bitirelim. Sözü milletimizi verelim.'' diye konuştu.