14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala kamuoyundaki son havayı merak edenler, seçim anketlerini yakın markaja aldı. 14 Mayıs seçimleri için hummalı çalışmalar yürüten siyasiler ise bir yandan sahada vatandaşlardan destek ararken bir yandan da seçimlerden galibiyet alarak çıkacaklarına dair şüphe duymadıklarını sık sık dile getiriyor.

 CNN Türk'te yayınlanan, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Hamza Dağ, 14 Mayıs seçimleri için gerçekleştirdikleri anketlerine dair önemli bilgiler paylaştı.

Sahada 1 Kasım havasının hakim olduğunu söyleyen AK Parti'li Dağ, AK Parti'nin açık ara birinci parti olduğunu belirtti. Ülkenin en az 20 yıl daha AK Parti'ye ihtiyacı olduğunu söyleyen Dağ, şu ifadeleri kaydetti:

"Sahaya bakacak olursak, Şu anda 1 Kasım havasını görüyoruz. Bu sistem yüzde olarak 55'e 45, 60'a 40 bitecek bir sistem değil. Bu sistemde bizim söyleyeceğimiz şey şu; AK Parti açık ara birinci. Diğer adayların kaç alacağını tahmin ediyorum. Dolayısıyla ilk tur, ikinci tur arasındaki mesafeyi bizim halkımıza yaşatmamamız lazım. Dolayısıyla bunun için çabalıyoruz. O iki haftalık tarihsel süreci kesinlikle yaşamamız gerekiyor."

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye yeni kredi! Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye yeni kredi!

"2023 seçimlerini çok daha sert geçeceğine inanıyorduk. Şu an onu göremiyoruz. Kutuplaşma bu işin doğasında var ama dozajı aşmamak lazım. 2023 seçimlerinde zihinlerde ne kalacak diye bakıyorsanız; FETÖ'nün '15 mayıs'a bilet aldık' açıklaması ve Kandil'in söyledikleri... Burada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının bu söylenenlere karşı bir şey dediğini göremiyoruz."