Bir televizyon programında 'YSK'ya güvenmiyorum' diyerek seçim güvenliği ile ilgili şüphe duyduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na AK Parti'li Bülent Turan tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun YSK hakkındaki sözlerini seçimlerde yenilmenin aslında bir itirafı olduğunu söyleyen Turan, YSK'nın şeffaf bir kurum olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs yenilgisinin mazareti olarak YSK' yı öne sürdüğünü belirten AK Parti'li Bülent Turan, açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti:

Bankaların Mevduatında Rekor Artış, Kredi Hacmi %52 Büyüdü Bankaların Mevduatında Rekor Artış, Kredi Hacmi %52 Büyüdü

"YSK, 1950 yılında kurulmuş yaklaşık 75 yıllık çok kıymetli bir cumhuriyet kurumu. Bu kurumun kararları tabii ki tartışılabilir, eleştirilebilir ama 'güvenmiyorum' ifadesini seçimlerde yenilmenin aslında bir itirafı olarak görüyorum. Şimdiden mazeret olarak görüyorum. YSK şeffaf olan mevzuatıyla çalışmalarıyla tüm partilerin içerisinde yer aldığı bir kurum. Sandık başında da İlçe Seçim Kurulunda da İl Seçim Kurulunda da her kademede YSK'nin memuru gibi hakimi gibi 3 büyük partinin, en çok oy alan partinin temsilcisi var. Hem CHP'nin hem İYİ Parti'nin hem AK Parti'nin hem ilçede hem ilde hem de YSK'de temsilcisi var. İtiraza açık konular, şeffaf işlemler herkesin bildiği bir gerçek. Dünyaya örnek olan çalışmanın yapıldığı bir sistem içerisinde yürüyoruz."