Darıca Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Muzaffer Bıyık, seçimlerde Cumhur ittifakının kaybetmesi halinde Darıca’da kimin belediye başkan adayı olduğunun bir önemi olmadığını belirtti. Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanına en güçlü desteği sağlamak için üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını vurguladı.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın ilgili açıklaması:

“Önümüzde çok önemli bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bugüne kadar bizler Cumhurbaşkanımıza ihtiyaç duyuyorduk. Onun gücüyle her kapıyı açtık ama belki ilk defa Cumhurbaşkanımızın da bize ihtiyacı var."

"Eğer seçimlerde Cumhur ittifakı devrilirse Darıca’da da kimin belediye başkan adayı olduğunun inanın hiçbir anlamı yok" diyen Bıyık, "Cumhurbaşkanımızın ülkemizin başında güçlü bir şekilde kalması gerekiyor. O nedenle Darıca'da Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımıza en güçlü desteği sağlamak için üzerimize ne düşüyorsa yapmamız gerekiyor."

"Bizden önce siz kıymetli büyüklerimiz Darıca’ya önemli hizmetler yaptı. Bizler de sizden aldığımız bayrağı daha ileri taşımak ve ilçemizi daha da kalkındırmak için canla başla çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız kısa bir süre önce Türkiye Yüzyılı diye bir vizyon açıkladı ve önümüzdeki süreçte daha güçlü bir Türkiye perspektifini ortaya koydu. Ne var Türkiye Yüzyılı’nda. Birlik, beraberlik, kardeşlik, kalkınma ve en önemlisi de güçlü bir Türkiye ideali var. Bizler de o vizyonu kendimize örnek alarak Darıca’ya uyarlıyoruz. Güçlü Türkiye vizyonu ile güçlü Darıca’yı hep birlikte inşa edeceğiz. Bunu yaparken de en büyük gücü Cumhurbaşkanımızdan alacağız. O nedenle Cumhurbaşkanımıza elimizden geldiğince katkı sunmamız gerekiyor"