Sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999'dan önce olanları ve emekli olmak için gereken prim günü ve sigortalılık süresi şartını sağlamış olsa dahi yaşından dolayı emekli olamayanları kapsayan çalışmanın sonucunda EYT'lilerin ortalama olarak ne kadar maaş alacağı netlik kazandı.

Geçtiğimiz gün TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen teklif kapsamında EYT'lilere bağlanacak aylık maaşın, ortalama 8 bin 733 lira olacağı açıklandı.

Konuya ilişkin açıklama AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'den geldi. Aydemir, EYT konusunda aylık bağlama oranlarıyla ilgili, "Ortalama aylık tutarı; SSK'dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira. BAĞ-KUR'dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira. Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira" diye konuştu.

EYT ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin kabul edilmesinin ardından salı günü Meclis Genel Kurulu'na gelecek çalışmanın aynı gün yasallaşması bekleniyor.